Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 29.09.2014.
15:23
Beta A

"Moraćemo da se zaštitimo od govora mržnje vrha države"

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u ponedeljak da će, ukoliko se nastave pretnje i govor mržnje državnog vrha prema Bošnjacima, morati da potraže zaštitu od međunarodnih institucija.

Izjave državnog vrha Srbije će imati negativan efekat po ekonomiju Srbije: Sulejman Ugljanin

Ugljanin je na konferenciji za novinare ukazao da će nedavne izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića o Sandžaku imati negativan efekat po ekonomiju Srbije, a pogotovo Sandžaka.

"Kada premijer Srbije i ministri govore kako u Srbiji postoji nestabilan region i u koji će poslati bezbednosne snage, to šalje negativnu poruku investitorima. Ja ih pozivam da povuku sve te obaveštajne, vojne i druge snage iz Sandžaka, a da ta sredstva preusmere u Obrenovac i druge poplavljene opštine", rekao je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka zatražio je i hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj bi trebalo da se istraže zločini nad Bošnjacima u Srbiji.

"Takođe, od premijera i Vlade Srbije očekujem da uskoro naprave program za rešavanje problema Bošnjaka, a ukoliko nastave sa pretnjama i govorom mržnje, bićemo primorani da se obratimo Evropskoj uniji, Savetu bezbednosti UN i OEBS-u kako bi nas zaštitili", rekao je Ugljanin.

On je dodao i da učešće liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, bliske muftiji Muameru Zukorliću, na izborima za BNV ne znači i kraj pregovora sa njim.

"Nastavljamo da vodimo razgovore sa svima, u cilju postizanja bošnjačkog jedinstva. Ako budu imali svoju listu, nastavićemo pregovore nakon izbora jer želimo da sve liste koje budu imale većnike u budućem sazivu BNV budu uključene u njegovo funkcionisanje", rekao je Ugljanin.

On je istakao i da sa Zukorlićem nije pregovarao o ujedinjenju islamskih zajednica.

"Nikada konretno nismo razgovarali o jedinstvu islamske zajednice, nego smo pokrenuli inicijativu da vođe iz dve suprotstavljene zajednice uključimo u rad BNV i da za istim stolom reše to pitanje. Nadam se da će se ti lideri naći na izbornim listama i da će konačno početi razgovor", izjavio je Ugljanin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.09.2014. 15:26
Ugljanin na Happy TV Sveti Sava je naš predak 25. Februar 2013 Ranije je Ugljanin u Srbiji bio popularan kao Osama bin Laden. Svojevremeno je bio na međunarodnoj poternici i u bekstvu posle optužbe da skuplja oružje i sprema ustanak za otcepljenje Sandžaka od Srbije. Juče kada je bio u vladi je rekao da se kune u Miroslavljevo jevanđelje i Kur'an i da je Sveti Sava ne samo naš, nego i njegov predak i zemljak. Danas kada nije u vladi uzvikuje: Počela odmazda Vlade Srbije nad Bošnjacima -------- Prevrtljivijeg i lažljivijeg stvora od potomka alahovog hrišćanina, poturice, konvertita, NEMA na PLANETI.
Ponedeljak 29.09.2014. 17:30
Klasicna zamena teza. Dok si bio u vlasti valjala ti je Srbija, a sad bi da trazis zastitu medjunarodnih institucija. Stidi se guzice kad obraza nemas!!! Tebi i Zukorlicu bi puno pametnije bilo da ne raspirujete vatru u Srbiji. Ako iko siri govor mrznje, to ste vas dvojica.
Ponedeljak 29.09.2014. 15:38
: Major Milan Tepić poginuo je pre 23 godine dok je branio centralno skladište borbenih sredstava u selu Bedenik u blizini Bjelovara, od hrvatskih paravojnih formacija koje su opkolile skladište. S njim je tada poginuo i vojnik na odsluženju vojnog roka Stojadin Mirković,вечна ти слава мајоре Тепићу и војниче Мирковићу,Бог да вам душе прости,а казни ове издајнике кои јуче изведоше и војску против свог народа
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online