Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 27.09.2014.
15:54
Beta A

DSS: Vlada radi po principu ''ne lipši magarče do zelene trave''

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je program štednje Vlade Srbije bez razvoja i da vodi u propast, zbog čega se zalaže za prekid evropskih integracija i razvijanje boljih političkih i ekonomskih odnosa s drugim zemljama sveta koje bi mogle obezbediti sredstva za investicije.

Vladine mere ne donose rezultate: Demokratska stranka Srbije
 

"Uz smanjenje plata i penzija, otpuštanje zaposlenih je praktično jedina mera koju vlada sprovodi, obe nazivajući reformskim. Model ekonomske politike vlade je model 'ne lipši magarče do zelene trave'", saopštio je danas DSS.

Iz te stranke navode da odsustvo bilo kakve ideje o tome šta treba da se učini da se pokrene zamrla privreda, odnosno sve što se na teret građana preduzme u cilju smanjenja budžetskog deficita, ne vodi ozdravljenju srpske ekonomije.

"Budžetski deficit će kratkoročno da se manji, siromaštvo stanovništva će da dosegne nepodnošljive granice, a vlast će već sledeće godine da bude pred dilemom da li da dalje smanjuje plate i penzije ili da proglasi bankrot", piše u saopštenju.

DSS smatra da je "potpuno besmislena" tvrdnja da će izmenama zakona, kao što je Zakon o radu i slični, da se obezbedi toliki priliv stranih investicija da će da se poveća proizvodnja i potreba za radnicima u meri koja bi značila smanjenje nezaposlenosti i koja bi omogućila potrebno povećanje budžetskih prihoda.

"Tako nešto je moguće samo oživljavanjem domaće privrede, kojoj je neophodna pomoć države, posebno u okolnostima stalnog smanjenja domaće tražnje, kao posledice mera štednje. Bez pokretanja domaće privrede, a Vlada na tome ništa ne radi, nezaposlenost će nastaviti da raste, kao i potreba za novim uštedama na teret građana", navode iz DSS-a.

DSS tvrdi da država mora da obezbedi sredstva za investicije u privredi, čak i novim zaduživanjem, koje je opravdano ukoliko prihodi od investicija nadmašuju troškove kredita i obezbeđuje dinamičan rast BDP.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 16:18
Da su napravili koaliciju sa radikalima 2007. umesto sto raspisase izbore, sada DSS ne bila propala stranka.
Subota 27.09.2014. 16:20
Zašto ne objave da je novi zakon o radu već sada povećao broj nezaposlenih niša novo u investicijama jedino je stavijo omču oko vrata zaposlenim.Srbija ne može prihvatati modele zapada jer su smišljeni za samo uništenje Srbije.
Subota 27.09.2014. 16:31
само ДВЕРИ за опстанак Србије
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online