Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Sreda 24.09.2014.
09:23
blic.rs/Ž.J. i T.S. A

Ma široko: Nikolić u Njujork poveo svoju Dragicu i 14 pratilaca

Državna delegacija Srbije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem na čelu otputovala je na zasedanje GS UN kao da je reč o ekskurziji. S Nikolićem je otišlo 15 putnika, saznaje Blic.

Srpska delegacija sada ima ukupno 24 člana, među kojima su predsednikova supruga Dragica i devetoro iz Ministarstva spoljnih poslova. Međutim, ni tu nije kraj.

I prethodnici Tomislava Nikolića nisu bili bolji - vodili su na GS UN 10-15 ljudi
 

Kako Blic saznaje, predsednikovoj grupi tek treba da se pridruži još nekoliko članova Fondacije "Dragica Nikolić". Među njima je i predsednica fonda Violeta Karić. Juče nije bilo moguće dobiti informaciju o čijem trošku članovi Fondacije "Dragica Nikolić" putuju u Ameriku, kao ni ko plaća boravak predsednikovoj supruzi, kojoj ovo nije prvi put da je u državnoj delegaciji.

Blic je pokušao da dobije zvanične podatke iz Predsedništva o tome ko je sve u Nikolićevoj delegaciji.

- Iz kabineta predsednika otputovali su Ivan Mrkić i Stanislava Pak, savetnici predsednika Republike - bio je prvi odgovor koji smo dobili.

Potom su novinari iznova postavili pitanje - ko je sve na spisku pored članova Nikolićevog kabineta i dobili su ovaj odgovor:

- Dostavili smo vam tačan spisak članova delegacije iz kabineta predsednika Republike, za detaljnije informacije i sastav delegacije Vlade Republike Srbije molimo da se obratite Kancelariji za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije - kažu u Predsedništvu.

Novinari su nastavili da insistiraju na pitanju ko je sve iz Predsedništva otputovao i tada su dobili nešto širi odgovor, ali ne i precizan spisak.

- Osim članova kabineta, u SAD su upućeni i radnici Generalnog sekretarijata predsednika radi protokolarnih poslova i radnici službe obezbeđenja, rekli su u Predsedništvu.

Sa manjom delegacijom u Njujorku na zasedanju GS UN boravi i šef diplomatije Ivica Dačić. Obe delegacije su isprva do Frankfurta otputovale takozvanim specijalom, odnosno vladinim avionom. Međutim, u različito vreme - Dačić u nedelju, Nikolić juče. To nameće pitanje da li predsednik nije želeo da putuje s ministrom s kojim je u poslednje vreme razmenjivao varnice ili je put odložio zbog TV gostovanja.

Dve činjenice su tu: u vladin avion teško staju 24 putnika, a na pitanje zašto nisu putovali zajedno, predsednik i ministar su nam dali različite odgovore. Tako iz predsednikovog kabineta kažu:

- Delegacija ministra spoljnih poslova otputovala je dan ranije zbog pripreme i pomoći oko organizacije.

Međutim, Dačić za Blic kaže da on drži govor u Njujorku već po dolasku (ponedeljak), a predsednik dan posle.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.09.2014. 09:28
што се чудимо ? четнички "војвода" се борио за повластице... да буде добро њему и његовој породици... србија може и да изумре - само нек' је гузица николића обезбеђена... типично за бескичмењака...
Sreda 24.09.2014. 09:37
ИМА СЕ,МОЖЕ СЕ,ТЕРАЈТЕ САМО ТАКО,ДО ПОСЛЕДЊЕГ СРБИНА,КАД НАРОД ПОБЛАСАВИО,ЋУТИ И СВЕ ВАМ АМИНУЈЕ
Sreda 24.09.2014. 09:41
E moj narode na sta si spao, da te ovaj seljober tuca u glavu.a samo je dovoljno milion ljudi da izadje, pobego bi on iz zemlje glavom bez obzira.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online