Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.04.2010.
14:54 >> 16:42h
Tanjug A

Đukić-Dejanović oduzela Nikoliću reč na ceo dan

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da je šefu poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislavu Nikoliću izrekla meru - oduzimanje reči do kraja tekuće sednice, iako su članovi Kolegijuma tražili da zbog narušavanja ugleda najvišeg zakonodavnog doma Nikolić bude udaljen sa sednice.

 Mora da ćuti ceo dan zbog uvrede: Tomislav Nikolić
 

Ona je novinarima posle sednice Kolegijuma Skupštine Srbije rekla da je nakon pregledanog snimka sednice, održane u sredu 7. aprila, ocenila da je atmosfera u sali bila apsolutno neprihvatljiva.


"Parlamentarna demokratija jeste proces koji traje i svi mi poslanici moramo davati značajan doprinos njenom razvoju", rekla je Đukić-Dejanović i dodala da je po Poslovniku za psovku predviđena opomenu.


"Oni koji su učestvovali u konsultacijama rekli su da bi to bila neprimerena mera, da je tim psovkama narušen moralni ugled Skupštine i to iziskuje udaljavanje sa sednice", navela je predsednica parlamenta.


Međutim, istakla je Đukić-Dejanović, ja se nisam opredelila za udaljavanje kao najtežu, ni za opomenu kao najlakšu meru, već sam odlučila da Nikoliću bude izrečena mera oduzimanja reči, što znači da on narednih 20 dana dok traje ova sednica neće moći da dobije reč, ali ima pravo na repliku.


Upitana zašto nije odmah reagovala i kaznila Nikolića, Đukić-Dejanović je rekla da nije čula rečenicu koju je izrekao i da je da želela da vidi i čuje snimak.


"I to ne samo ja, već i članovi Kolegijuma, jer se to nije čulo u direktnom prenosu. Preslušali smo snimak, utvrdili određene činjenice i zbog toga sam tek danas izrekla kaznu posle kolegijuma", objasnila je ona i dodala da kazne ostalim poslanicima koji su učestvovali u narušavanju reda nisu izrečene jer u njima nije bili psovki.



"Jeste bilo duela koji mogu biti sporni i mogu biti predmet rada nekih drugih službi, a imam čak informaciju da će se ponešto od svega završiti na sudu", zaključila je Đukić-Dejanović.

"Nakon održanih konsultacija i uvidom u stenografske beleške i televizijski snimak, nesporno je da je Nikolić na sednici 7. aprila izrekao psovku, a budući da tada nisam bila u prilici da izreknem odgovarajuću meru, sada posle utvrđenog činjeničnog stanja izričem meru oduzimanja reči do kraja ove sednice", rekla je Đukić-Dejanović u skupštini, posle sednice Kolegijuma.

Nikolić: Poštovaću odluku

Šef poslaničke grupe Napred Srbijo Tomislav Nikolić izjavio je danas da će poštovati odluku predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović da mu oduzme reč do kraja tekuće sednice, ali da će koristiti pravo na repliku.


"Moram da poštujem odluku, ali neću propustiti pravo na repliku. Izgovorio sam ružnu reč kada sam mislio da je mikrofon isključen ", rekao je Nikolić novinarima u parlamentu.

On je objasnio da je ministru ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanu Dinkiću "uputio ružnu reč" tokom skupštinske rasprave u sredu 7. aprila, kada je mislio da je mikrofon isključen, da se dva puta izvinio zbog toga, "i da je od njega dosta”.


Šef naprednjaka je ocenio da je Dinkić u sredu u Skupštini Srbije "napravio haos", kada je SNS i njega lično uporedio sa nacistima, odnosno Hitlerom, da je uvredio milione građana Srbije, a da se zbog toga nikome nije izvinio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online