Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 19.09.2014.
14:51
Beta A

Pajtić: Ne dirajte penzije

Demokratska stranka pruža ruku saradnje Vladi Srbije da zajedno pripreme ekonomske mere i apeluje da se ne smanjuju plate u javnom sektoru i penzije, rekao je u petak predsednik demokrata Bojan Pajtić.

Bolje porez nego smanjenje penzije: Bojan Pajtić
 

Na konferenciji za novinare, Pajtić je kazao da umesto smanjenja plata i penzija DS predlaže progresivno oporezivanje.

"U Srbiji je više od 20.000 milionera, oni treba da snose teret krize i oni ne treba da vode javna preduzeća, nego treba da plaćaju porez. Na žalost, oni duguju milijarde za porez", rekao je predsednik DS.

Izbori u Vojvodini 2016.

Pajtić je istakao da će izbori u Vojvodini biti 2016. godine i da neće podneti ostavku na mesto predsednika pokrajinske Vlade. Upitan da li će DS odgovoriti na poziv za razgovor kod predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, Pajtić je rekao da će o tome biti reči narednih dana.

Kao drugu meru, on je predložio da se dividende koje državna i javna preduzeća daju državi, uključe u prihod budžeta. Pajtić je dodao da DS hoće da radi zajedno sa Vladom Srbije, a ako to nije prihvatljivo, poslanici demokrata će predložiti izmene
zakona koje bi podrazumevale progresivno oporezivanje.

On je naveo da je u mnogo navrata do sada DS iskazao želju da sarađuje sa vladom. Upitan kako bi sarađivao sa SNS koja ga optužuje za finansijske malverzacije, Pajtić je kazao da je to pitanje za naprednjake.

Na pitanje o navodima premijera Aleksandra Vučića da je DS od 2008. do 2012. godine, kada je bio na vlasti, teško zadužio Srbiju, Pajtić je kazao da nije korektno što je premijer optužio prethodne vlade za mere koje će preduzeti. Na više puta ponovljeno pitanje o odgovornosti DS za visoki javni dug Srbije, Pajtić je kazao da su se "Tito, Milošević, Koštunica i Tadić zajedno zadužili za 14 milijardi", a da se Vučić za oko dve godine vlasti zadužio više od sedam milijardi evra.

Predsednik DS je dodao da on nikada nije bio deo neke republičke vlasti.

"Sadašnja Vlada Srbije dvostruko brže se zadužuje", rekao je Pajtić i dodao da će do kraja godine javni dugu iznositi 70 odsto bruto domaćeg proizvoda.

POVEZANE VESTI

Petak 19.09.2014. 15:46
... slažem se..
Petak 19.09.2014. 15:58
Sto nam se napucao pajtos , ponovio se . :) Smrad smrdljivi ! PU!
Petak 19.09.2014. 19:10
Cuj ove Picke??!!A sta je sa vojvodjanskom Bankom?Sa Tesla Bankom??Sve je to taj Smrad opljackao i unistio sa Hrvatima!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online