Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 16.09.2014.
15:39
Beta A

Goati: O-ruk, ali ništa od reformi

Borba protiv korupcije u Srbiji i dalje se odvija na institucionalnom planu, uz donošenje mnoštva zakona, dok se na polju ekonomije nastavlja "hod po žici" i odlaže početak bolnih reformi i stezanja kaiša, ocenio je direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati.

Potezali, ali kamen ostao bez pokušaja da se podigne: Vladimir Goati
 

"Nekoliko puta u proteklih šest meseci vikalo se: 'O-ruk', ali kamen je ostao bez pokušaja da se podigne", rekao je Goati i dodao da su poplave, godišnji odmori pa čak i Svetsko prvenstvo u košarci uvek u medijima rezultirali nekim krupnim naslovom koji je zaklonio problemtiku standarda koji "nije osetio udare koji treba da nas izvedu iz tunela".

Goati je ukazao da, iako se mnogo licitiralo o brojkama, Vlada Srbije još nije uspela ni da utvrdi broj zaposlenih u državnoj upravi, kao ni broj agencija.

Povodom nedavnih zamerki koje je izneo ministar pravde Nikola Selaković na rezultate rada antikorupcijskih tela, programski direktor Transparentnosti Nemanja Nenadić je rekao da je još prilikom pisanja antikorupcijske strategije napravljena konfuzija oko toga ko će pratiti njeno sprovođenje.

On je, međutim, ocenio da je neprimereno da Vlada Srbije obavlja koordinaciju rada nezavisnih državnih organa ili drugih grana vlasti poput pravosuđa i dodao da, umesto toga, ima dosta pogrešno postavljenih rešenja u zakonima koje je moguće poboljšati.

Nenadić je detaljno analizirao pojedine delova zakona o javnim preduzećima, o zaštiti uzbunjivača i o finansiranju političkih aktivnosti i izneo zamerke te nevladine organizacije.

Finansijski direktor Transparentnosti Danilo Pejović najavio je da će ta nevladina organizacija sprovesti, u okviru projekta, kontrolu javnih nabavki koje se obavljaju u procesu sanacija posledica poplava koje su ranije ove godine pogodile Srbiju.

On je pojasnio da će se, kao predmet kontrole, pre svega naći poslovi obnove puteva, pruga i površinskih kopova a da će Transparentnost pratiti i objavljivati kako dolaze i odlaze  sredstva za te namene, kako se biraju izvođači, kako oni izvode radove i kako im se za to plaća.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.09.2014. 15:44
СВЕ ДОК ВИ ИМАТЕ ЗАКОНЕ ТЕ .ЕБЕНЕ ЕУ ОД НАС НЕМА НИ ГО ХУЈ,НЕМА СРБИЈИ ПОМОЋИ БЕЗ ДУШАНОВОГ ЗАКОНИКА,ПА ВИ аналИТИЧАРИ БРСТИТЕ ШТА ГОД ХОЋЕТЕ,ОВОГ ГОАТИЈА И ЊЕМУ СЛИЧНЕ СЛУШАМ ГОДИНАМА,НЕМАТЕ ВИ ГОСПОДО ПОЈМА О ЧЕМУ ПРИЧАТЕ,СЕДИТЕ НА НАРОДНОЈ ГРБАЧИ И С ВРЕМЕНА НА ВРЕМЕ НЕШТО БУЛАЗНИТЕ ТЕК ДА БИ СЕ ЧУЛИ
Utorak 16.09.2014. 18:14
Jednostavno ono što vlast zamišlja kao reformu vodi u smrt i propast naroda koji već i ovako teško, jako teško čak šta, živi. Zato postoje toliki ekonomisti, da iznađu druga rešenja. Očigledno da ni oni sami se jedva usuđuju da dirnu u te mizerije od primanja.
Utorak 16.09.2014. 22:24
Ne mogu da verujem da se jos uvek ovaj univerzitetski tikvan uopste za bilo sta pita! Palamudio je dve decenije. I pred izbore davao svoje prognoze, uvek uveren u zutu poplavu kao boljitak za Srbiju. I uvek pogresio, i u prognozama, i u svojim stavovima... I glupa Srbija ga opet pita za misljenje! Kreten!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online