Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 15.09.2014.
14:20
Beta A

Vučić o napadu na nemačkog LGBT aktivistu: Sramota!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad na LGBT aktivistu iz Nemačke koji je pretučen u Beogradu kao "užasan događaj" i "nešto što ne sme da se događa u Beogradu i Srbiji".

Srbija nikada neće podržavati vrednosti nasilja i rekao bih primitivizma: Vučić

"Beograd je kosmopolitski grad, Srbija je zemlja koja se bori ne samo za ulazak u EU već zemlja koja nikada neće podržavati vrednosti nasilja i rekao bih primitivizma, ugrožavanja tuđih prava, i tuđih života", rekao je Vučić za nemački radio Dojče vele.

Vučić je istakao da su državni organi "preduzeli i obavili i uradili u najhitnijem roku sve najvažnije mere da zaštite i pravni poredak, i pravo, i pravdu, i nedužnog napadnutog čoveka".

"Naravno, na nama je da pokušamo da i vaspitavanjem i obrazovanjem, učenjem i stalnim govorenjem, da objasnimo ljudima da napad na stranca, napad na nekoga ko ima neku drugačiju seksualnu orijentaciju, napad na nekoga ko je različit, je sramota a ne vrednost koju treba štititi", dodao je.

Gej iz Nemačke brutalno pretučen

Na pitanje o bezbednosti učesnika Parade ponosa koji bi uskoro trebalo da se održi u Beogradu i sprečavanju nasilja, Vučić je ponovio da je za Srbiju važno da štiti različitost, ljudska prava i slobode, i da će se u skladu sa tim i ponašati.

"I to ne radimo zato što postoji pritisak jednog, drugog, ili trećeg, ili zbog izjava jedne, druge, ili treće organizacije, to radimo zato što je to važno za našu zemlju, za naše ljude, i za naše građane. A država u tom smislu preduzima mere u skladu sa svojim ovlašćenjima i u skladu sa svojim nadležnostima", rekao je Vučić za Dojče vele.

"Da li je potrebno da rizikujemo živote zbog gej parade?"

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.09.2014. 14:24
А НИЈЕ ВАС СРАМОТА ШТО ВАМ НАРОД ГЛАДУЈЕ,ШТО КОРУПЦИЈА И ДАЉЕ ДИВЉА У СРБИЈИ,ШТО СТЕ СВЕ СРПСКО ПРОДАЛИ У ТУЂИНОВЕ РУКЕ,ШТО ШЕНИТЕ КО КЕРИЋИ ПРЕД БЕЛО-СВЕТСКИМ МАНГУПИМА ИЗ ЕВРОПЕ,
Ponedeljak 15.09.2014. 14:30
А није срамота то што је био само један нападач, а не троје?, А није ли срамота што је пре годину дана погинуо полицајац у Бујановцу,Горан Ђорђевић када га је шиптарски нарко дилер намерно ударио колима и на лицу места га усмртио, а јуче га суд осудио да носи електронску наногицу,еј јебем ти све смрдљиво Вучко-пичко?. А није ли срамота што је погинуо пре две-три недеље припадник жандармерије Стеван Синђелић, и ником ништа. Па пичка ти материна В-УЧК-о, што не признаш и да си ти и онај Неша Слина прекривени педери, а ожењени сте са женама како бисте имали параван за ваше болесне девијантности,још В-УЧК-о имаш шиптарско порекло,јебем ти све милосно. Зашто није срамота то како народ бедно живи.
Ponedeljak 15.09.2014. 14:26
NAPAD NA OVOG MLADOIĆA JE STVARNO SRAMOTA . Ali i njegov dolazak u SRBIJU DA BI POMOGAO U PARADI BRUKE I SRAMA JE TAKOĐE SRAMOTA . ŠTA ON KAO STRANAC TRAŽI U ZEMLJI GDE JE NAROD "ALERGIČAN" NA PEDERE ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online