Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.04.2010.
17:08 >> 19:29h
Vestionline A

Imam uverenje da nisam pijan!

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je uradio alko test i da rezultati pokazuju da u sredu, tokom skupštinske rasprave, nije imao alkohola u krvi.

Ne pjem već duže vreme: Velimir Ilić
 

Ilić je novinarima u skupštini rekao da je alko test uradio juče u skupštinskoj ambulanti, ali i na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), zbog toga što su ga prozivali u skupštinskoj sali nakon niza optužbi i pogrdnih reči koje je uputio ministru ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića.

"Ja sam odmah otišao u skupštinsku ambulantu i oni su uzeli krv i dali na ispitivanje, ali ja sam otišao i na VMA i tamo takođe uradio test. Ta zdravstvena ustanova mi je izdala uverenje da nema prisustva nikakvog alkohola u krvi", rekao je Ilić.

"Čanak je rekao da ja uopšte ne pijem vodu, a svi koji me znaju, znaju da nisam okusio kap alkohala ne pamtim od kada", dodao je Ilić.

Kako je naveo, sve što su tražili, dao je da se proveri, a sad on traži testiranje na upotrebu droge i traži i proveru korupcije u državnim institucijama.

"Tražili su izveštaj o radu ministarstva, proverili smo, tražili su izveštaj budžetske inspekcije, proverili su deset puta i sve je u redu, tražili su alko test i opet je sve u redu. E, ja sad tražim za njih test ko se od njih drogira, ko je narkoman i tražim da proveri sve o korupciji", istakao je Ilić.

"Vlada ako ima snage neka reši probleme, a ako ne tražićemo njenu
smenu i raspisivanje izbora", dodao je Ilić.

Naveo je i da traži da se provere navodi Jorgovanke Tabaković iz Srpske napredne stranke da su Institutu za ekonomska i socijalna istraživanja, u čijem je Upravnom odboru Dinkićeva majka, bez tendera odobrena sredstva za projekat, kao i da se ispita slučaj Luke "Beogad", Ušća i svi drugi problematični slučajevi.

Ilić je u skupštinskoj sali juče tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Mlađanu Dinkiću rekao da je "karcinom za Srbiju" i da je upropastio srpsku ekonomiju.

Dejanović: Od RTS-a sam zatrazila snimak jučerašnje sednice


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je večeras u Aranđelovcu da je od RTS-a zatražila snimak jučerašnje sednice parlamenta kako bi pogledala šta se sve događalo u Skupštini.


"Zamolila sam RTS da mi narežu snimak, da ga pogledam sutra ponovo, kao i svi mi iz kolegijuma i da donesemo odluku kako ćemo reagovati, jer će, verovatno, biti reakcije na poruke koje su građani imali priliku da čuju, nezavisno od toga što nisu izgovorene u vreme trajanja sednice, već su se događale u skupštinskom prostoru, u sali gde se održavaju plenarne sednice", rekla je Dejanovićeva Tanjugu.

Podsetivši da je jučerašnje zasedanje prekinula i pozvala šefove poslaničkih grupa i potpredsednike da održe kolegijum kako bi se dogovorili o daljem radu, Dejanovićeva je navela da je "onda verbalno, od gospodina (Tomislava) Nikolića bilo to što je bilo", a što ona direktno nije čula.


Dejanovićeva je kazala da su ispadi pojedinih poslanika na jučerašnjoj sednici Skupštine jedan od razloga što građani Srbije nemaju više poverenja u parlament kao instituciju, bez obzira na to što se u tom visokom domu mnogo toga dobrog uradilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online