Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.09.2014.
14:47
Srna A

Strani mirotvorci dolaze u Bujanovac na obuku

Ministar odbrane Bratislav Gašić je posle sastanka sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, Debrom Ašenherst, najavio nastavak saradnje, koja traje od 2006. godine, i dobijanje odgovarajućih sertifikata za bazu "Jug" kraj Bujanovca kako bi taj objekat postao centar za obuku pripadnika stranih vojski za učešće u mirovnim misijama.

Bratislav Gašić sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

Gašić je napomenuo da saradnja Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja ne znači menjanje skupštinske odluke o vojnoj neutralnosti, niti postoji istočna vojna neutralnost, niti zapadna vojna neutralnost.

"Vojska Srbije je okrenuta ka prijateljima i partnerima i na istoku - ka Rusiji i na zapadu ka Americi, i prema Kini... Tako da sa svima razvijamo dobre i prijateljske odnose", rekao je Gašić, napominjući da je po odluci parlamenta Srbija vojno neutralna država.

On je poručio da će dobra saradnja Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije biti unapređena, uključujući i oblast vanrednih situacija, dodajući da dve vojske sarađuju od 2006. godine, a da je vrednost donacija dostigla osam miliona dolara.

Ašenherstova je istakla je da se saradnja Nacionane garde Ohaja i Vojske Srbije uspešno razvija raznim aktivnostima i zajedničkim vežbama, a da se istovremeno razvija i prijateljstvo pripadnika obe vojske.

Prema njenim rečima, tema sastanka sa ministrom odbrane Srbije bila je i planiranje budućih aktivnosti u okviru raznih oblika saradnje i razvijanja partnerstva. Kao znak prijateljstva i dobrih odnosa Gašić je komandantu Nacionalne garde Ohaja poklonio repliku Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu.

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 15:22
ПРВО ТЕ ВАШЕ ПРИЈАТЕЉЕ ОДВЕДИТЕ ПА ИМ ПОКАЖИТЕ ГДЕ СУ ПАДАЛЕ ЊИНЕ КАСЕТНЕ БОМБЕ,НЕК ПОГЛЕДАЈУ СПОМЕНИК У ГРДЕЛИЧКОЈ КЛИСУРИ ГДЕ СУ РАКЕТИРАЛИ ПУТНИЧКИ ВОЗ,ПА НЕК ВИДЕ СУРДУЛИЦУ,НИШ,АЛЕКСИНАЦ И ЊИНЕ ЗЛОЧИНЕ,.ЕБАЛИ ВАМ ОНИ МАТЕР
Petak 12.09.2014. 15:37
Службеник Амбасаде Сједињених Америчких Држава В. Ђ. (47) данас је у Београду службеним возилом амбасаде ударио пешака З. Д. (59),У Министраству унутрашњих послова поводом тог инцидента упутили су на америчку амбасаду.У амбасади САД је речено да амбасада „не може да коментарише приватне ствари“??.Несрећа се, како се наводи на сајтовима медија догодила у 11 и 50 часова на раскрсници Поп Лукине улице и Маршала Бирјузова. Возач В. Ђ. био је сам у возилу амбасаде САД марке „гранд чироки“. З. Д. је одмах након несреће превежена у Ургентни центар, а полиција утврђује све околности несреће!!??
Petak 12.09.2014. 14:51
Znaci sidasi dolaze..........ZAR NE SPROVODE VISE SELEKCIJU NA GRANICI U VREMENU GDE VELIKE BOLESTI HARAJU EBOLA-SIDA-RAZNORAZNI GRIP.....ITD............Pitamo se IMALI NEKOGA NA GRANICI IL SU SAMO PLACENI DIASPORI " DA VADE ZIVCE"..........KOD TOLIKE REPRESIJE PROTIV SOPSTVENOG NARODA NA SRAMNOM PRELAZU SA SRBSKIM KOSMETOM..............A NA DRUGOJ STRANI DOLAZE STRANCI BOLESNI DA SIRE SVOJE VIRUSE.............. 5 OKTOBERASI SVE RADE SAMO DA SE ULIZU I DA SE ZARAZE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online