Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 12.09.2014.
09:11
J. Arsenović - Vesti A

Premijer prigrabio još jednu funkciju

Vladi Srbije nisu bili dovoljni Agencija za borbu protiv korupcije i istoimeni Savet već je početkom avgusta formirala i Koordinaciono telo za praćenje primene Strategije i Akcionog plana u borbi protiv korupcije. Na čelu novog tela je, naravno, premijer Aleksandar Vučić.

Jelisaveta Vasilić
 

Dok u Agenciji smatraju da je to još "jedan paralelni mehanizam", ministar pravde Nikola Selaković oštro je kritikovao regulatorna tela koja su do sada bila zadužena za borbu protiv korupcije.


- U Srbiji postoji jedna loša pojava: rast antikorupcijske birokratije, a šta je ona donela? Sebi mnogo, građani finansiraju plate, budžet je opterećen, ali nedostaju vidljivi i značajni rezultati. Takva praksa mora da prestane - rekao je Selaković.


To je izazvalo ogorčenje u Agenciji i Savetu koji su se osetili prozvanim, pogotovu što se zna da su najveći izvori mita i korupcije upravo u političkim strankama i izvršnoj vlasti.


U Agenciji su čak podsetili da nikakav odgovor nisu dobili od Vlade, Ministarstva pravde i Skupštine Srbije na zahtev o promeni Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kako bi se proširile njihove nadležnosti i borba učinila efikasnijom.


Član Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić smatra da izjave Selakovića o antikorupcijskim telima "ne odgovaraju istini". Ona demantuje da se članovi Saveta bore za sopstvene interese.


- Svi članovi imaju svoja zanimanja, te iznos od 40.000 dinara koliko članovi dobijaju od Saveta predstavlja naknadu, a ne zaradu - odgovara Vasilićeva ministru pravde.


Vlada Srbije osnovala je pre mesec dana Koordinaciono telo za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije do 2018. Osim premijera članovi su ministar pravde, ministar finansija i predstavnik Saveta za borbu protiv korupcije.

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 09:24
Što više angencija to više, korupcije i birokratije. Što više korupcije i birokratije to veće siromaštvo.
Petak 12.09.2014. 09:32
Setimo se Verice Barać, počela je brutalno da razotkriva lopove, a anda se naprasno razbolela...pokoj joj duši, bila je sila od žene, a sa ovim "poštenjačinama", neka nam je Bog u pomoći...
Petak 12.09.2014. 09:34
Ovaj je gori od Tadica! Ovi politicari stvarno nisu normalni!!! Oni vec 15 godina pricaju o nekom napretku u borbi protiv korupcije. Stalno otvaraju nove agencije, savete, kordinaciona tela i razne druge gluposti a korupcija cveta. Narod je glup sto veruje iznova i iznova u iste lazi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online