Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 02.09.2014.
18:54
Beta A

"Bila bi korisna veća podrška EU kandidatima"

Bilo bi bilo obostrano korisno da Evropska unija jače ekonomski i finansijski podrži zemlje Balkana tokom procesa pristupanja Uniji, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u utorak na Strateškom forumu na Bledu, u Sloveniji.

Prijem Srbije u EU je prioritet Vlade Srbije: Ivica Dačić
 

Dačić je u govoru istakao da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana suštinski uticala na unapređenje regionalne saradnje i doprinela rešavanju otvorenih pitanja dijalogom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Svesni smo da nam predstoji težak reformski period, ali isto tako mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Srbija napravila veliki napredak u brojnim oblastima, kao što su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, pravosuđe, kao i na planu unapređivanjaljudskih i manjinskih prava", rekao je Dačić.

Uz ocenu da su regionalna saradnja i aktivno učešće Srbije u regionalnim inicijativama pomogli napredak u tim oblastima, Dačić je rekao da je evropska perspektiva ključni faktor koji je omogućio uspeh dijaloga Beograda i Prištine.

Ponovio je da je prijem Srbije u EU prioritet Vlade koja radi na tome da završi pregovore o pristupanju EU do kraja svog mandata 2018. godine.

Ukazao je da je potrebno da EU "pokaže adekvatnu fleksibilnost za specifičnosti" Zapadnog Balkana i da razmotri mogućnost jače ekonomske i finansijske podrške regionu kroz preraspodelu sredstava čiji bi se deo, sada namenjen državama-članicama, dodeljivao itokom procesa pristupanja Uniji.

"Uvereni smo da ovo ne bi bio samo trošak za Uniju i njene građane, već bi, naprotiv, doprinelo daljoj političkoj stabilizaciji i ekonomskom razvoju regiona, čime bismo ostvarili obostranu korist i za Zapadni Balkan i za Evropsku uniju", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.09.2014. 19:39
Ко о чему, пијани коферџија о ЕУ. Немојте да нам дајете подршку, никад, никад више!
Sreda 03.09.2014. 18:14
Ovako je govorio Djindjic pre vise od deset godina, pa je to ponavljao Kostunica, pa Tadic, pa Dacic, pa Vucic, pa opet Dacic i to tako ide i ide i ide...... Idu sati, dani, godine, pa cak i decenije a oni i dalje ponavljaju kako smo na pocetku teskog puta koji se zove EU i da nam nece biti lako ali da smo i zadovoljni jer smo ucinili veliki napredak u mnogim oblastima, kao sto su ( pazi sad ) borna protiv korupcije i organizovanog kriminala, ( pa jos bolje) pravosudje i manjinska prava. O kakvom napretku on prica meni nije jasno i siguran sam da nikom nije jasno. Jer vec 15 godina mi tonemo i raspadamo se a jos uvek smo na pocetku napornog i teskog puta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online