Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.08.2014.
07:48
D. Dekić - Vesti A

Kad Ivica kasni, i Aca besni

Zatišje unutar srpske vladajuće koalicije narušeno je na beogradskom aerodoromu trivijalnim sukobom premijera Vučića i vicepremijera Dačića zbog Dačićevog kašnjenja na let za Berlin. Tu vest objavili su tabloidi bliski premijeru, do detalja prenevši njegovu ljutnju na Dačića koji je kasnio deset minuta. Nije poznato da li je šefa diplomatije pitao za važniji problem - zašto Beograd još uvek nema ambasadora u Nemačkoj?

Svađa samo za domaću upotrebu: Vučić i Dačić u Berlinu
 

Sukob se nadovezao na nedavni kad se, pišu isti listovi, Dačić u napadu na novinare jednog tabloida obrušio na naprednjake zbog čega su funkcioneri SNS-a Nebojša Stefanović i Vladimir Đukanović od Vučića zatražili izbacivanje Dačića iz Vlade.


- To je i ozbiljno i smešno - ocenjuje ove događaje analitičar Đorđe Vukadinović koji smatra da se narodu baca prašina u oči.


- Time skreću pažnju s važnih problema u zemlji, ali i pokazuju da Vučić trenira strogoću, uteruje disciplinu i usput javno ponižava Dačića - kaže Vukadinović za "Vesti".
 

Tabloidne mutljavine

Profesor novosadskog Univerziteta Jovan Komšić kaže da je teško proceniti o kakvom je sukobu reč, a nije zahvalno baviti se gatanjem. On podseća da živimo u vremenu u kojem su dominantne tabloidne mutljavine u odnosu na transparentan uvid u tokove odlučivanja.

U incidentu na aerodromu, medijski stručnjak Cvijetin Milivojević ne vidi ništa novo.
- Zašto bi zbog deset minuta pukla vlast koja je preživela afere od one s narko-bosom Darkom Šarićem do Galenike, Dunav osiguranja i Habitfarma. To govori da nema principijelnosti, već računice koliko je glasova u parlamentu jer apsolutna vlast mora da bude osigurana dvotrećinskom većinom za "ne daj Bože" ako EU recimo zatraži promenu Ustava - ocenio je Milivojević za "Vesti".


Istraživač javnog mnjenja Miroslav Šutić objašnjava da, spolja gledano, sve deluje kao zamajavanje građana.
- To se dugo kuva, pa se upali vatrica kao politička taktika na srpski način, pokrivanjem jednog problema drugim, trvijalnim sukobom na površini. Znamo da se Vučić i Dačić ne vole i da su zbog datih okolnosti u braku iz računa, a da se ne poštuju - kaže Šutić za "Vesti".


On veruje da je reč o novoj sličici iz koalicionog života koja prikazuje da šef parade voli detalje i zabavu za publiku jer stvari ne stoje dobro.
- Iza brda se ništa ne valja, a ako bi išta bilo, to je unutar SNS-a gde ima nezadovoljstva kadrova koji su ostali bez fotelja, pa i u SPS-u. Tu ima veće energije koja bi mogla neprijatno da iznenadi lidere - kaže Šutić.

Artiljerijska priprema

Đorđe Vukadinović ukazuje da ne treba zanemariti javno obraćanje funkcionera SNS-a Stefanovića i Đukanovića koji traže izbacivanje Dačića iz Vlade Srbije, što bi se moglo shvatiti za kao artiljerijska priprema za eventualnu rekonstrukciju Vlade.
- Tonovi iz SNS-a se pojavljuju kao pritajena pretnja po onoj narodnoj "zlu ne trebalo" da Dačić i njegova stranka eventualno budu žrtveni jarac za neku buduću rekonstrukciju, kampanju ili izbore koji se kod Vučića smenjuju na šest meseci - tumači Vukadinović.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 07:56
Da je pametan Dačić, da napusti vladum pa neka ovi sami budu odgovorni za ovo što će uskoro nastati....
Petak 29.08.2014. 10:21
HAHAHHAHAHAHA njima je do zajebavanja dok im šiptari ubijaju pandure ?? AAHAHHAHAHA kakav duo-debila...
Petak 29.08.2014. 08:01
Aca Vicic silazi sa vlasti za najvise godinu dana. Pri tom ne mislim da SNS gubi vlast vec da ce se neke veoma bitne stvari izdesavati u samim redovima naprednjaka.............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online