Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.08.2014.
14:44
Srna A

“Kosovo je najveća baza radikalnog islama na Balkanu“

Politikolog religije Miroljub Jevtić ocenio je da je baza radikalnog islama na Balkanu najveća među Albancima i da je najbolji dokaz za to činjinica da je na samoproglašenom Kosovu nedavno u samo jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala.

Na Kosovu je u samo jednom danu uhapšeno 40 džihadista, što dovoljno govori o tome kolika je rasprostranjenost radikalnog islama u južnoj pokrajini
 

On naglašava da se decenijama unazad problem radikalnog islama na samoproglašenom Kosovu marginalizovao i kada se god govorilo o ovom problemu, govorilo se uglavnom o BiH.

"I tačno je to. Imamo islamske radikale u BiH. Imali smo Aliju Izetbegovića i imali smo pritiske američke ambasade da se hapse džihadlije u BiH i na Kosovu i Metohiji, ali da li je ikada u BiH u jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala, kao na Kosmetu?", pitao je Jevtić.

On dalje postavlja pitanje kada se neki islamista iz BiH proslavio u Siriji kao Albanac sa samoproglašenog Kosova Lavdrim Muhadžeri, koji odseca glavu zarobljeniku i naglašava da se mora shvatiti da je baza radikalnog islama najveća među Albancima.

Jevtić je rekao za "Politiku" da, nažalost, svi srpski naučnici pogrešno gladaju na ovaj problem, a da ih slede političari, sa izuzetkom Ivice Dačića, koji je svojevremeno pred javnost izašao sa pravilnom ocenom opasnosti od albanskog radikalnog islama.

"Moramo razumeti da je budućnost Kosmeta radikalni islam i da je u takvim uslovima opstanak samih Albanaca teško zamisliv. Dakle, ništa od Velike Albanije, jer je radikalni islam smrtni neprijatelj svakog nacionalizma", ocijenio je Jevtić.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.08.2014. 14:57
Sve njih treba poslati i rasporediti u drzave koje su priznale Kosovo kao drzavu.Pa da tim vajnim demokratama iz Nato pakta lete bombe u Busevima,Parkovima i drugim javnim mestima.Neka se onda dosete kako je bilo Srbima kada su ih usrecili tri meseca u bespomucnom bombardovanju i klanju civila na Kosovu.Vratice se njima sve to kao bumerang jer su mislili ludake da koriste u svoje svrhe samo ludaka ne mozez kontrolisati.
Utorak 26.08.2014. 15:36
Malo sarina (nervni gas) resava problem sa slinavim siptarima.
Sreda 27.08.2014. 16:26
Koga god podrzava Amerika, NATO i EU, tu se javlja islamski fundamentalizam i ekstremizam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online