Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.08.2014.
10:27
Srna A

“Euleks tražio krupnu ribu među Srbima“

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović rekao je da je uhapšen zato što je Euleksu trebala "krupna riba" među Srbima radi "etničkog balansa" posle izveštaja Dika Martija o trgovini organima, suđenja Dreničkoj grupi i najava formiranja specijalnog suda za zločine OVK.

Uhapšen zbog etničkog balansa: Oliver Ivanović
 

"Doktrina stvaranja etničkog balansa u hapšenjima i osuđivanjima tek sad izlazi na videlo", rekao je Ivanović.

On navodi da činjenica da mu nije odobreno da se brani sa slobode predstavlja kaznenu meru, a ne meru obezbeđenja, i da ima za cilj zastrašivanje ostalih Srba.

Ivanović je za "Danas" ocenio da je glavni razlog sudskog procesa protiv njega to što Euleks nije uspio da se nametne i da je nasledio "boljku svih međunarodnih misija na Kosovu da njihova uspešnost zavisi od stanja i odnosa sa lokalnim stanovništvom, koje 90 odsto čine kosovski Albanci".

"To znači zanemariti ili minimizirati Srbe, praviti frizirane izveštaje koje većina neće osporavati, što sa časnim izuzecima traje od 1999. do danas", rekao je Ivanović.

On je podsetio da u poslednjim dešavanjima na Kosovu, nakon Martijevog izvještaja, suđenja Dreničkog grupi, najave suda za OVK, hapšenjima za kriminalne aktivnosti, nema nijednog Srbina.

"Zato optužbe da je Euleks antialbanski, koje će uskoro uslediti, treba minimizirati tako što će uhapsiti `krupnu ribu među Srbima`. Tu se ja u potpunosti uklapam - posle 2012. došlo je do potpune smene generacija u politici među kosovskim Srbima, a za mene već postoji priča koja bi se mogla podgrejati", smatra Ivanović.

On kaže da je razočaran što ga u zatvoru nije posetio niko od albanskih političara i zvaničnika na Kosovu i ističe da samo traži pravično i fer suđenje u što kraćem roku, kao i da se sa njim postupa u skladu sa prezumpcijom nevinosti.

Povodom formiranja kosovske vlade, Ivanović je ocenio da Srpska lista treba jasno da definiše svoje interese u koordinaciji sa Beogradom, ali ih ne sme postavljati kao ultimatum.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.08.2014. 10:34
I opet nemac HAPSI PO SRBIJI...........PUSTITE COVEKA NACISTICKA GARDO ZLOCINACKE UNIJE............
Ponedeljak 25.08.2014. 11:21
Od 2000 narod Srbije srusio je poslednju patriotsku vlast.da bi posle glasali samo za americku i zapadnjacku (izdajnicku) vlast neki su prodali sve sto smo imali vredno u nasoj drzavi ( Kostunica,Tadici,Ivica, i na kraju Vucic i Nikolic) isti ti su isporucili sam nzm broj nasih ljudi u Hag da bi na kraju samo nas narod bio kriv za rat 90-tih'.Tako da me ne cudi ova hapsenja.Radi Eu svako ko je glasao da bude tamo, ponavljam jos jednom direktno je pljuvao na grobovima mrtvih srba koji su ginuli za nas u ratu i koji su poginuli od Nato bombi. Svako ko je glasao za ove veleizdajnike i sam je izdao svoju drzavu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online