Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.08.2014.
08:18
J. L. P. - B. Đ. A

Nikad veće gužve na prelazima: Haos zbog loše pripreme

Zbog smene turista na putevima koji vode sa Crnogorskog primorja, Makedonije, odnosno Grčke i Bugarske, broj vozila je drastično povećan na izlazu iz Srbije na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom. Tokom vikenda čekalo se od četiri sata na Horgošu, do pet sati na Batrovcima da bi se ušlo u Mađarsku, odnosno Hrvatsku.

Ko je kriv za "limenu lavinu": Prelaz na Horgošu
 

Svima koji putuju ka EU preko graničnih prelaza ka Mađarskoj i Hrvatskoj savetuje se da koriste alternativne prelaze Kelebija, Bački Vinogradi, Bački Breg i Đala, gde su zadržavanja do 45 minuta. Jedan od razloga za toliko čekanje, kako kažu na samim graničnim prelazima, jeste nešto stroža kontrola na Batrovcima i Horgošu jer se na njima ulazi u Evropsku uniju. Zbog toga je formirana kolona vozila između graničnih prelaza, pa srpski graničari sporije propuštaju vozila.


Međutim, kako saznaju "Vesti" u graničnoj policiji, ovakva situacija je mogla da se izbegne.


- I ranije je ovoliki broj vozila prolazio kroz Srbiju i zagušivao granične prelaze. Međutim, nikada ovakvih gužvi nije bilo. Razlog je što ove godine nije dogovoreno sa hrvatskim i mađarskim vlastima da se tokom letnjih meseci zbog velikog broja vozila primenjuje takozvani skraćeni postupak na granici, kako bi vozila što pre prolazila. Takođe, vozila se ne preusmeravaju na alternativne granične prelaze. Ne sećamo se kada se po četiri-pet sati čekalo na graničnim prelazima - saznaju "Vesti".


Na graničnim prelazima iz pravca Bugarske mnogo su manje gužve. Tokom vikenda čekalo se oko 40 minuta na ulazak na zemlju, dok se na ostalim prelazima, kao i na Preševu, čekalo od pola sata do sat vremena.

Gužve i kroz Srbiju

Povećan broj turista i Turaka koji se vraćaju u Nemačku gde rade napravio je probleme i na putevima kroz Srbiju. Zbog radova na nekoliko deonica Koridora 10, pogotovo ispod niša i kroz Grdeličku klisuru, stvarale su se kilometarske kolone na suženjima puteva zbog radova. Slično je bilo i na autoputu Beograd-Subotica, kod mosta na Beškoj, čija je jedna strana bila zatvorena, pa je saobraćaj preusmeren na drugu stranu mosta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.08.2014. 08:39
Sto sam srecan, da sam to sredinom/kraja jula sve zavrsiou, kad su raspusti u nemackoj bili poceli! Ulaz u Srbiju preko Horgosa 15 minuta, ulaz u Makedoniju 5 minuta ulaz u Grcku 2 Minuta i naopako isto tako. Putevi Srbije i ostalih zemalja, prazne! Mog savkome da preporucim, koji ima mogucnost, da odmah na pocetku sezone prema Srbiji ili Grckoj krene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online