Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 17.08.2014.
05:29
J. L. Petković - Vesti A

Rakić: Zaštitite živote i imovinu Srba!

Vesti iz severnog dela Kosovske Mitrovice nimalo ne ulivaju veru u bezbednost u tom gradu. Ispred zlatare "Ana", u ulici Ive Lole Ribara, u severnom delu Kosovske Mitrovice juče je pronađena bomba. Kosovska policija je odmah, kontrolisanom eksplozijom, neutralisala pronađenu neeksplodiranu bombu.

Severna Kosovska Mitrovica nije bezbedna za Srbe
 

Portparol kosovske policije za Sever Besim Hoti kazao je da je istraga u toku i da još nije poznato je li bomba namerno postavljena. On je takođe kazao da u ovoj fazi istrage nema osumnjičenih.


Zbog toga je deo grada u jutranjim satima bio blokiran, a policija je unaokolo razvukla žutu traku. Bomba je pronađena u strogom centru, u blizini stambenih zgrada, preko puta jednog hotela u Kosovskoj Mitrovici.


Zlatara ispred koje se eksplozivna naprava nalazila sredinom maja bila je na meti dvojice poljačkša koji su iz nje tada odneli nakit vredan oko 100.000 evra.


Dva dana ranije, jedno putničko vozilo je zapaljeno, a drugo oštećeno u požaru koji je verovatno podmetnut. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kazao je da je zapaljen automobil fijat čiji je vlasnik kosovski Srbin M. J, radnik zatvora u Kosovskoj Mitrovici.


Vozila su zapaljena u ulici Filipa Višnjića ispred mitrovičkog zatvora. Pre pet dana u požaru za koji se pretpostavlja da je takođe najverovatnije podmetnut izgorela su dva putnička automobila vlasnika J. I. iz Mitrovice.


- Nakon istražnih radnji zaključak je da je požar najverovatnije podmetnut. Policija preduzima dalje mere i radnje u cilju identifikacije osumnjičenog i pronalaska osumnjičene osobe - kazao je Bojić.


- Teško je verovati da se ne radi o seriji smišljenih incidenata, koji za cilj imaju izazivanje nereda i panike među srpskim stanovništvom u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i na severu Kosova i Metohije. Apelujem na nadležne organe da savesno i odgovorno obavljaju svoju dužnost i da shodno tome i postignutim dogovorima u Briselu obezbede sigurnost svim građanima KiM i zaštite njihove živote i imovinu - kaže gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Ugrožen povratak


Gradonačelnik Mitrovice sa žaljenjem konstatuje da "do sada ni u jednom slučaju kad je napad na Srbe i srpsku imovinu u pitanju nije učinjeno ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja".

- Zato apelujem i na međunarodnu zajednicu da uloži svoj autoritet i da se maksimalno angažuje kako bi se prevazišli bezbednosni problemi i obezbedili uslovi za miran i siguran život svih građana u pokrajini. U suprotnom, bojim se da bi ovakvi i slični incidenti ponovo mogli da postanu svakodnevica, što bi izazvalo dodatni strah i uznemirenost kod srpskog stanovništva i obesmislilo sve aktivnosti u cilju pozivanja i ohrabrivanja interno raseljenih lica za povratak u pokrajinu - kazao je Rakić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.08.2014. 06:03
nisu valjda i za ovo krivi albanci sto vi hocete da reketirate jedan drugog cudno pa na severu nema albanaca a desava se to da ispred zlatare pitajte zlatara ko mu je pretio i trazio reket
Nedelja 17.08.2014. 08:05
Koja je Budala Rakic??!!Trazi Pomoc od Neprijatelja,sve je to montirano!!Srpski Neprijatelji prave prljavu Rabotu!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online