Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 16.08.2014.
13:39 >> 14:00h
Beta A

"Hvala Srbi što niste uveli sankcije Rusiji"

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na naporima vlade da se mirno reguliše ukrajinska kriza, bez korišćenja sankcionih mera.

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio se premijeru Aleksandru Vučiću
 

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, Čepurin je izrazio zahvalnost i na unapređenju srpsko-ruskih veza i istakao da je potrebno da se saradnja gradi na temelju "realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije".

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru da je Srbija nezavisna i suverena zemlja koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke već i sveukupne ekonomske odnose, posebno u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije, navodi se u saopštenju.

Oni su konstatovali da su odnosi dve države prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Čepurin: "Zašto Srbija proverava NIS?"

Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da se razgovaralo o dobrim odnosima dveju zemlja i njihovom unapređenju, a RTS je preneo da je tema bila i Naftna industrija Srbije (NIS).

"Srbija i njeno rukovodstvo na ozbiljan i odgovoran način odnosiće se prema svima, i kod nas ne postoje treći interesi. Siguran sam da to zna i Čepurin, kao što sam siguran da to znaju svi drugi ambasadori iz EU i SAD i drugih zemalja. Sasvim je sigurno da ćemo mi u Srbiji znati kako da zaštitimo rusko-srpske odnose. Mislim da su i naši ruski prijatelji sada dobro razumeli naše poruke", rekao je Vučić za RTS.

POVEZANE VESTI

Subota 16.08.2014. 13:42
Kad odu izdajice 5 oktobarske na SMETILISTE............E tek onda ce SRBIMA DA BUDE BOLJE!
Subota 16.08.2014. 15:24
E, cestiti i postovani Cerupine, ne zahvaljuj im se prerano, uvesce nesposobna i podanicka srpska vlada sankcije, pitanje je samo vremena kad ce to biti. Hoce u EU, a zna se da izvrsavaju sve briselske direktive..
Subota 16.08.2014. 16:51
Чепурине не буди наиван, велеиздајничка влада Србије која је издала Свету српску земљу , увести ће по Ештонкином наређењу и снакције . Увод у санкције је провера приватизације НИС-а.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online