Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.08.2014.
07:45
J. L. Petković - Vesti A

"Istina je naš svedok i dokaz"

Optužnica je, kako kažu, u pripremi. Uskoro ćemo saznati šta to znači. Oliver je nevin i nemoguće je da postoje validni dokazi protiv njega. Ali, i ako dođe do podizanja optužnice i suđenja, spremni smo jer je istina na našoj strani. Ovo za "Vesti" kaže Milena Popović, supruga Olivera Ivanovića, lidera građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, koji se već sedam meseci nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000.

Oliver Ivanović je jak čovek, smatra njegova supruga Milena Popović


Kako se Oliver oseća, kakvo mu je zdravlje i koliko često ga posećujete?
- Oliver je dobro. Drži se. Jak je on čovek. Naučio je da se nosi s teškim situacijama u životu. Iskreno, nije očekivao da će se nešto ovako dogoditi, ali dogodilo se, i sada je borba neminovna. Verujem u njega i njegovu snagu. Porodica ga posećuje dva puta nedeljno, što mu mnogo znači i daje mu volju i snagu da se bori da ispravi nepravdu.

Odbijene posete

Nadavno je Mehi Omeroviću zabranjena poseta Oliveru. Je li bilo još takvih slučajeva?
- Osim Omeroviću, poseta je odbijena i Aleksandru Vulinu, dok je još bio ministar za Kosovo i Metohiju. Sve sam sigurnija da je Oliver politički zatvorenik. Euleks pravosuđe to svojim ponašanjem sve jače dokazuje. Ne priznaju garancije koje su važile u Hagu, zabranjuju posete Oliverovim prijateljima. Očigledno je da o njemu odlučuje neko ko je iznad suda i pravosuđa.

Da li se i kada očekuje podizanje optužnice?
- Odmori su, ništa se ne dešava. Kod prošlog produženja pritvora je napomenuto da se optužnica uveliko priprema, ali od tada su prošla skoro dva meseca, i ništa. Sedam meseci je dovoljno da se okonča istraga za koju znamo da je počela mnogo ranije. Ali, nekome očigledno nije. Optužnica je, kako kažu, u pripremi. Uskoro ćemo saznati šta to znači. Oliver je nevin, nemoguće je da postoje validni dokazi protiv njega. Ali, i ako dođe do podizanja optužnice i suđenja, spremni smo jer je istina na našoj strani.

Čovek posebnog kova

Koliko je pritvor naneo štete Oliverovoj ličnosti, a koliko njegovoj političkoj karijeri?
- Ovo što se desilo Oliveru je zaista strašno. Ali, on je poseban čovek, i sigurna sam da će i iz ovog izaći jači. Mislim da neće naškoditi njegovoj političkoj karijeri jer će dokazati svoju nevinost.


Koliko država Srbija pomaže u ovom slučaju? Da li ste zadovoljni?
- Oliver je zadovoljan angažovanjem Srbije po pitanju njegovog slučaja, i mi smo joj zaista zahvalni na podršci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online