Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 03.08.2014.
21:35
b92.net A

"Ne možemo da uvodimo sankcije Rusiji"

Srbija ne sedi na dve stolice, već ide u Evropu, ali razmišljamo kako da nam na tom putu bude udobnije, kaže za B92 premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ne sedimo na dve stolice, hoćemo u Evropsku uniju, ali gledamo kako na tom putu da nam bude udobnije: Aleksandar Vučić, premijer Srbije
 

Srpski premijer kaže da je pozicija Srbije da poštuje međunarodno pravo, da se ponaša odgovorno i da se najčešće slaže sa stavovima Evropske unije.

Ipak, Vučić ističe da Srbija ne samo iz istorijskih i tradicionalnih, već i iz ekonomskih razloga ne može da uvodi sankcije Rusiji. "Vodimo politiku koja odgovara Srbiji", kaže on.

"Mi smo izašli sa normalnim stavom o Ukrajini i zbog Kosova i Metohije, kako ne bismo srušili svoju politiku. Krim je deo Ukrajine. Sankcije Rusiji ne možemo da uvodimo, nisam to nikada krio, nisam se plašio ni to da kažem Angeli Merkel u Berlinu, a ni Putinu ni Medvedevu da smo na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Vučić.

On je rekao da su poruke sa Zapada jasne, ali da nije bilo ultimatuma da se donese odluka do 1. septembra. "Nije bilo takvih reči, ali čuje se sa Zapada da očekuju veće približavanje stavovima EU. Međutim, nadam se i gotovo sam uveren da svi u Evropi imaju razumevanja za Srbiju i da neće biti ugrožen naš put ka EU zbog odnosa prema Rusiji", rekao je Vučić.

"Imao sam ogromnu tremu kada sam se sretao sa Merkelovom, sa Putinom, zbog velike odgovornosti prema Srbiji i našem narodu, ali nema straha. Angela Merkel dobro razume probleme u Srbiji, našu situaciju i mislim da je njihova želja jaka srpska ekonomija", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.08.2014. 22:03
Biti ubjedjen da ce EU tolerisati i dalje neutralnost Srbije, da ostane po strani i da se ne mora priklanjati njenom stavu u odnosu na Rusiju, je odraz srpske diplomatske gluposti, koja nas neprocjenljivo mnogo kosta.
Nedelja 03.08.2014. 22:37
Битанго Вучићу као што је Никита Хрушчов поклонио Украјини руски Крим, тако си и ти Шиптарима поклонио српски КосМет. Прво објасни народу како је мирисало Ештонкино дупе у Бриселу . Тресеш се пред Меркеловом, а српске патриоте и родољубе који ти не могу опростити велеиздају, називаш бандитском Србијом. Спомињеш интернационално право, а газиш устав своје земље.
Nedelja 03.08.2014. 22:37
Pa konaco ispravna odluka..Zasto da zemlj koja je na koljenima zbog tih istih zapadnih zlotvora koji hoce da uniste slovensku naciju, da uvede sankcije svojoj braci,da sjece granu na kojoj stoji,da dodje u situaciju u kojoj je sada Libija..NIKADA..Zapad je unistio Srbiju ekonomski,moralno,bombardovao je,napravio bijelu kugu i bijedu..Politicari opametite se i recite im konacno NJET..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online