Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.08.2014.
19:10
Beta A

Bahato: Direktor bolnice isključio vodu Gamzigradskoj banji

Meštani i vlasnici vikend-kuća u Gamzigradskoj banji, već pet dana su bez vode, jer je novopostavljeni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji, isključio pumpe za dovod pijaće vode.

Foto: Ilustracija
 

Predsednik Mesne zajednice tog turističkog naselja Željko Šošokanović potvrdio je da je direktor bolnice "Gamzigradska banja" Petar Nikolić pre nekoliko dana obustavio isporuku vode u više od 200 domaćinstava u banji i dela sela Metovnica, jer neće da ta ustanova plaća distribuciju vode.

Obustavljanje vode meštanima neprihvatljivo

Prethodni direktor tog centra, Rade Kostić siguran je da je obustavljanje vode meštanima "neprihvatljivo".

"Još pre nekoliko godina smo se suočili sa ovim problemom, ali smo tada bili na stanovništu da nikoga ne smemo tek tako da ostavimo bez najosnovnije elementarne potrebe kao što je voda, sve dok mu ne obezbedimo alternativu", rekao je za Betu Rade Kostić.

"Svi pokušaji da s direktorom postignemo razuman dogovor o isporuci vode su propali, i on od sutra odlazi na godišnji odmor, ostavljajući 'vikendaše' bez vode, na temperaturi od preko 30 stepeni", rekao je agenciji Beta Šošokanović.

On je kazao da je u razgovoru s direktorom Nikolićem insistirao da se zbog letnje sezone korisnicima distribuira voda koja bi bila korišćena samo kao "tehnička", ali da je on i to odbio.

Žitelji banje se nekoliko dana pijaćom vodom snabdevaju iz cisterne, ali strahuju za zdravlje zbog nemogućnosti održavanja higijene.

"Samovoljno isključenje vode moglo bi da dovede i do zaraze, jer u privatnom smeštaju ima nepokretnih osoba koje nemaju način da održavaju higijenu i idu po vodu iz cisterne", rekla je jedna od vlasnica privatnog pansiona.

Problemi postoje godinama

Problem vodosnabdevanja Gamzigradske banje postoji godinama. Meštani su pre četiri decenije finansirali izgradnju vodovodne mreže do vikendica, ali su pumpe bile u bolničkom centru do kojeg je kasnije stigla nova vodovodna mreža, finansirana novcem iz NIP-a.

Centar se tada priključio na novu mrežu, zanemarivši svoju obavezu isporuke vode ostalim korisnicima.

Sadašnji direktor je zato odlučio da isključi vodu ostalim potrošačima jer, kako je rekao agenciji Beta, "nema načina" da naplati potrošnju struje za pumpe, a smatra i da je vodovod zastareo i na nekim mestima truo, zbog čega postoje gubici.

Žitelji Gamzigradske banje najavili su proteste ispred bolnice, uz pretnju da će blokirati dovod vode u tu ustanovu, sve dok se ne reši problem snabdevanja.


"Već smo jednom finansirali izgradnju vodovoda i ne vidim zašto bi naša obaveza bila da to platimo ponovo. Tim pre, što je u najvećem delu banje vodovodna mreža potpuno ispravna", rekao je za Betu vlasnik jedne od vikendica.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online