Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 01.08.2014.
17:26
Radio 021 A

Invalidima nose kola, a "YYYY" džipove ne

Bahati vozači često parkiraju svoja vozila tako da zakrče ulice ili trotoare, ali kada kontrolori "Parking servisa" dođu na lice mesta, mogu samo da konstatuju postojeće stanje, a pauk može da odnese vozilo tek pošto to odobri saobraćajni policajac ili komunalni inspektor. Međutim, desi se da oni ne odobre.

Džip može da stane kako mu volja, policija ne da da ga nose
 

Poslednji sličan slučaj dogodio se 22. jula, kada su stanari novosadske Ulice Sonje Marinković prijavili nepropisno parkiran džip čija je prednja registarska tablica "NS YYYY". Od nadležnih iz "Parking servisa" zatražili su da intervenišu, a na lice mesta došao je poslovođa kontrolora, Mita Bajić.

"Vozilo je bilo parkirano poprečno umesto paralelno i nije moglo da se prođe od njega. Proverio sam kod dispečara i on mi je potvrdio da su se i ranije javljali stanari ove ulice, ali da je konstatovano kako vozilo nije bilo u prekršaju. Ja sam insistirao da pauk ipak dođe, ali kada sam sliku vozila poslao dežurnom policajcu, ovaj je odbio da dozvoli da se podigne vozilo", kaže Bajić za novosadski Radio 021.

"Promenljivi" propisi u NS

Ovo inače nije usamljen slučaj čudnih reakcija saobraćajne policije kada je parkiranje u pitanju. Novosadski Radio 021 je nedavno izveštavao i o nepropisno parkiranom službenom automobilu direktora "Lisja" koji je nekoliko dana bio na mestu za parkiranje predviđenom za osobe sa invaliditetom u Narodnog frota 53. Auto je na tom mestu stajao od četvrtka do nedelje.

 

Ali, s druge strane, pauk je odneo auto Novosađaninu, koji je invalid i koji ima urednu invalidsku nalepnicu na kolima. Iz JKP Parking servisa tvrde da je bio parkiran na zelenoj površini, dok Novosađanin kaže da se parkirao na betonu ispred svoje zgrade odakle uz pomoć druge osobe jedno može da uđe u objekat. 

On je rekao da je pravi pakao usledio kada se vratio u prostorije "Parking servisa" u Filiipa Višnjića. Tu ga je sačekao dežurni saobraćajni policajac koji ga je legitimisao i pretresao u, kako Bajić kaže, potrazi za oružjem.

"Naravno da sam se zbog toga uznemirio, a srčani sam bolesnik. Išao sam i u Hitnu pomoć i sada sam na bolovanju. Ne shvatam zašto me je dotični policajac legitimisao u firmi u kojoj radim već deset godina. Da li je to prekoračenje njegove službene dužnosti, ne znam", priča Bajić za 021.

U JKP "Parking servis" kažu da ovo preduzeće nema ingerencije nad postupcima policajaca i da će svakako ispitati slučaj koji se desio. Portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić kaže da su njima vezane ruke, jer "pauk" odnosi isključivo po nalogu saobraćajne policije, saobraćajne i komunalne inspekcije.

"Svaki građanin može na broj kol-centra da prijavi dežurnom policajcu da je neko vozilo nepropisno parkirano. Stručno lice je to koje utvrđuje razlog zbog čega vozilo može biti uklonjeno, a ne na osnovu slobodne procene građana, dok je Parking servis samo šlep služba od tačke A do tačke B, po nečijem nalogu. Svi se redovno žale nama iako nemamo nikakve ingerencije", pojašnjava Jeknić za 021.

U policiji međutim, nisu želeli da komentarišu, sem da je "građanin o kome je reč podneo pritužbu koju će ovlašćeni policijski službenici PU Novi Sad rešavati, u zakonom predviđenoj proceduri".

POVEZANE VESTI

Petak 01.08.2014. 17:35
Nista cudno pilicija je tu da stiti kriminal,a ne narod.Narod mora da se organizuje i da konacno pokaze toj policiji da tako dalje ne moze.Ako nemozes da kaznis BMW,onda nemas pravo da pises kazne onima koji voze Jugo ili druga stara i dotrajala vozila.Narod mora da trazi da osnuje svoju narodnu policiju koja ce na isti nacin da stiti obicne gradjane.
Petak 01.08.2014. 17:44
Cuo sam da su u Beogradu ulici Brace Jerkovic ,pauk i saobracajna policija terorisali gradjane nosenjem vozila sa trotoara da bi ih naterali da kupe parking mesta od lokalnog kontraverznog "biznismena" . U cijem kaficu su policajci sa Vozdovca cesti gosti .
Subota 02.08.2014. 09:36
Није то полиција.. НЕ није.. То је корумпирана стока,коју треба у кланицу,гдје свакако једног дана и заврши стока!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online