Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 31.07.2014.
13:37
Blic, Beta A

Beko prihvatio Železnice, hoće li sada platiti poreze?

Biznismen Milan Beko prihvatio je ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića da preuzme upravljanje Železnicama Srbije. Dnevni list "Blic" piše da će Beko sledeće nedelje biti postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora. Opozicija u srpskom parlamentu različito gleda na potez premijera da velika javna preduzeća da na upravljanje poznatim biznismenima. Demokratska stranka kaže da je Vučićeva ponuda Beku flagrantno kršenje zakona, a Nova demokratska stranka tvrdi da je ponuda interesantna i da Bekovo znanje treba iskoristiti.

Bio bih nepošten kada bi odbio, poručio Beko
 

"Ne znam da li ću biti izabran, ali nisam mogao da odbijem ponudu premijera Vučića. Kao neko ko je toliko ukazivao na probleme u kojima se nalazi srpsko društvo i ekonomija, bio bih krajnje nepošten prema sebi kada bih ovakvu ponudu odbio", rekao je Beko za "Blic".

Borislav Stefanović kaže da je ta ponuda i kršenje predizbornih obećanja Srpske napredne stranke (SNS) i bilo kakvih moralnih vrednosti, i upitao da li će Beko da plati porez kada postane direktor tog javnog preudzeća.

"To je kršenje predizbornih obećanja. Citiram - Vučić je rekao: 'Nikada više sa tajkunima, tajkuni su uz žute, a ne uz naprednjake'. Moje pitanje je, otkud sad ovo?", kazao je Stefanović.

Kako je istakao da je ponuda sporna vidi se i iz toga što je zakonska obaveza da se direktor Železnica bira na konkursu, koji, kako je rekao, "Vučić prenebregava".

NDS: Beko ima znanje

Šef poslaničke grupe NDS Marko Đurišić rekao je da je ponuda Beku da rukovodi Železnicama Srbije zanimljiva ideja, ako se pogleda njegova poslovna biografija i to kako je došao do velikog bogatstva koje ima.

 

"Treba sačekati i videti rezultate angažovanja Beka. Ne možemo unapred da cenimo", kazao je Đurišić.

 

On je naveo da treba sačekati i videti da li negovo znanje može da koristi Srbiji i naveo da ne bi bio prvi put da Beko prezume rukovođenje jednom velikom državnom firmom. Đurišić je kazao da je Beko 90-tih godina 20. veka bio predsednik Upravnog odbora Zastave pa su se "rezultati rada javno preispitivali".

Stefanović je upitao i kako je moguće da su Beko i Miroslav Mišković optuženi i da li se protiv njih vodi istraga, a da se jednom nudi Železnica, a drugi se prima samo na kafu da bi dao savete oko funkcionisanja srpske privrede.

"Zašto ovom drugom ne date Srbijagas pa da onda zajedno krenemo u budućnost u koju verujemo. Ovim je Vucić pokazao da mu nije bitan zakon niti procedura", rekao je šef Poslaničke grupe DS-a.

Stefanović je upitao i kako je moguće da se Milanu Beku ponudi ovakva funkcija, a da je on jedan od većih poreskih dužnika.

"Moje pitanje je da li će Beko da plati porez. Ako to uradi, on se svrtstava u red velikih ljudi u ovoj vladi poput prethodnog ministra Petkovića koji je morao da plati porez kad je postao ministar kulture, pa bi i Beko morao da plati porez. Zanima me koliko Beko ima zaposlenih, pošto do mene dolaze informacije da on nema nešto puno zaposlenih, da je to firma tašna-mašna, a Železnice imaju nekoliko hiljada zaposlenih od kojih zavisi nekoliko hiljada porodica u Srbiji", rekao je on.

Ostalo je još, kako je naveo Stefanović, samo još da se vidi da li će i Miodrag Kostić dobiti neko drugo javno preduzeće.

"Jer oni (tajkuni) su shvatili, ako država neće da nam da subvencije, onda ćemo da uzmemo državu i to je ono što se sada dešava sa Bekom, verovatno sutra sa Kostićem. Svaki građanin ima sjajnu perspektivu jer ćemo uskoro svi da radimo ili za Vučića ili za nekog tajkuna koji će biti abolirani za sve što se dešavalo u prošlosti i za neplaćanje poreza", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 13:42
TOTALNI RASPAD ŽELEZNICA JE U NAJAVI . Postaviti PLJAČKAŠA LOPOVA DA VODI SISTEM KAKAV JE ŽELEZNICA MOŽE SAMO NEKO KO HOĆE DA UNIŠTI I ŽELEZNICU I SRBIJU . Uostalom BEKO je uvek bio FINANSIJER SNS BANDITA .
Četvrtak 31.07.2014. 14:08
na jorgovankinu sugestiju,vučićev čovek od poverenja
Četvrtak 31.07.2014. 20:08
Zato i prihvata, da ne mora da plati....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online