Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 29.07.2014.
22:57
Beta A

“Postoje spiskovi za hapšenje Srba na KiM“

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je da su mu visoki zvaničnici Srbije i međunarodne zajednice potvrdili da postoje spiskovi za hapšenje Srba na Kosovu.

Postoji njauži spisak za hapšenje 18 Srba: Milan Ivanović
 

"Spiskovi koji na Kosovu i Metohiji postoje za hapšenje Srba u funkciji su etničkog čišćenja KiM od preostalih Srba sa severa pokrajine i stvaranje Velike Albanije", rekao je on za Televiziju Most iz Zvečana.

Ivanović je kazao da su mu visoki zvaničnici međunarodne zajednice rekli, a zvaničnici u Beogradu potvrdili, da postoji najuži spisak za hapšenje 18 Srba, na kom se nalazi i on.

Vladine garancije – mrtvo slovo na papiru

Osvrćući se na garancije Vlade Srbije da će uhapšeni Srbi biti dostupni pravosudnim organima ako im se omogući odbrana sa slobode, Brkljač, Ivanović i Božović su ocenili da su one ostale "samo mrtvo slovo na papiru" i da se "oseća podcenjivčki odnos prema tim garancijama od strane onih koji je trebalo da ih uvaže".

"Pominje se još jedan spisak od 34 osobe za hapšenje i najverovatnije se čeka osnivanje Suda za zločine pripadnika OVK - zbog 'ravnoteže' mora se suditi i Srbima", smatra Ivanović.

On je hapšenje Srba na Kosovu uporedio sa lišavanjem slobode Vojislava Šešelja i naglasio da se njima onemogućava pravedna i pravična odbrana, kao i fer i korektno suađenje.

Advokat Miodrag Brkljač objasnio je za TV Most da poziv za odlazak u policijsku stanicu radi davanja podataka sam po sebi ne znači i hapšenje, ali se najčešće tako završi za Srbe na Kosovu.

On je tvdnju ilustrovao primerom njegovog klijenta Dragana Delibašića, koji je uhapšen pre skoro pola godine i još uvek se nalazi u pritvoru a optužnica nije podignuta.

Potpredsenica GI SDP "Oliver Ivanović" Ksenija Božović podsetila je da je i lider te inicijative na poziv Euleksa otišao na razgovor koji je trajao do ranih jutarnjih sati i da je tada odveden u pritvor u kome se nalazi više od šest meseci.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 23:20
BEZITE SA KOSOVA SPASAVAJTE ZIVU GLAVU,KOSOVO JE I ONAKO ALBANSKO,PRODALA GA NASA BANDA
Četvrtak 31.07.2014. 21:03
Zašto EULEKS,nije hapsio pre Briselskoe izdaje od strane veleizdajnika nikolića i vučića,sa svojim podrepašima.mogli su ali samo južno od IBRA,na Severu Kosova malo sutra,posle izdaje EULEKS radi podmuklo,tobož poziva vas na informativni razgovor a u stvari već je odredjen pritvor,e zbog toga će sa Severa Kosova,otići SRBI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online