Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 21.07.2014.
10:02
blic.rs A

Vučić: ''Čistka'' u javnim preduzećima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u javnim preduzećima biti krupnih i temeljnih reformi i najavio da će do 4. avgusta biti promenjeni direktori mnogih preduzeća.

Svi će biti odabrani na konkursu: Aleksandar Vučić
 

On je u intervjuu za list "Blic" od ponedeljka kazao da će svi direktori biti izabrani na konkursu.

"Pre toga za vršioce dužnosti direktora u tim preduzećima bio sam spreman da postavim ljude koji u javnosti važe da su sposobni, jer se uvek govorilo da su to partijska preduzeća", rekao je Vučić.

On je podsetio da je sa privrednicima, među kojima su Miodrag Kostić i Milan Beko, razgovarao o tome da preuzmu rukovođenje železnicom ako su sposobni.

"Ja im već godinu dana nudim da pokažu šta mogu u železnici, na teškom primeru. Još čekam odgovor", naveo je Vučić.

On je rekao da mu ne treba nijedan čovek iz Srpske napredne stranke, čiji je lider, na čelu javnih preduizeća i da će se to sada i videti. Upitan da li postoje problemi u vladajućoj koaliciji zbog izjava funkcionera Socijalističke partije Srbije Branka Ružića i predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Vučić je kazao da oni, ako su nezadovoljni, ne moraju da budu u vladi.

"Nemojte da ste nezadovoljni, radite više od mene pa možete da mi kažete da ste vredniji", poručio je Vučić.

On je rekao da će ministar privrede Dušan Vujović, kome je pridodat resor finansija posle ostavke Lazara Krstića, biti ministar finansija, a da će tek biti odlučeno ko će biti ministar privrede. Na pitanje koliko Srbiji šteti što se sve češće čuju različiti
stavovi predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predstavnika vlade, Vučić je naveo da svako ima svoje ustavne nadležnosti.

"I jedni i drugi se toga držimo. Mislim da predsednik dobro obavlja svoj posao", kazao je Vučić.

Premijer je rekao i da realizacija Južnog toka zavisi od dogovora EU i Rusije i naveo da je ugovor o tom gasovodu dobar za Srbiju i da je to rekao svim zapadnim predstavnicima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 10:24
Ti si ne radik koji nema dan radnog staža jedino si išao da kupiš doručak i novine gazdi.Zato se Srbija našla u bankrotu što je vodi jedna neznalica.
Ponedeljak 21.07.2014. 10:29
Pucousticu,kada ces hapsiti kriminalce,puna ih je Srbija?
Ponedeljak 21.07.2014. 10:33
počni prvo od bajatovića
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online