Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.07.2014.
09:01
D. N. P. A

Opet lov na Srbe na Kosovu

Po nalogu Euleksovog tužioca, Kosovska policija je prošlog utorka pokušala da uruči poziv na saslušanje gradonačelniku Zubinog Potoka Stevanu Vuloviću i nekadašnjem predsedniku ove opštine Slaviši Ristiću. Navodno, Vulović se tereti za organizovanje bekstva Slobodana Sovrlića iz policijske stanice u tom mestu, dok je Ristić, kako se spekuliše, pozvan na saslušanje zbog više stvari, a između ostalih i zbog umešanosti u organizovanje barikada.

Kosovska policija je prošlog utorka pokušala da uruči poziv na saslušanje Slaviši Ristiću, nekadašnjem predsedniku opštine Zubin Potok
 

Pozivi im ipak nisu uručeni jer nisu bili na svojim adresama. Meštani su revoltirani ovim potezom i za danas su najavili protest u Zubinom Potoku s koga će, kako najavljuju, poslati jasnu poruku Prištini, Beogradu i Briselu.


- Na službenom putu sam i trenutno sam van Kosova. Čuo sam da su me tražili i da treba da dam izjavu zbog nekog teškog krivičnog dela koje sam navodno počinio. Čuo sam i da Slavišu Ristića traže zbog nekoliko navodnih krivičnih dela - rekao nam je u telefonskom razgovoru Stevan Vulović i dodao da u životu ni mrava nije zgazio i da se radi o provokaciji i pokušaju zastrašivanja Srba na severu Kosova.


- Smeta im naše srpsko jedinstvo, smeta im naša jaka poslanička grupa u Skupštini Kosova i dobar odnos sa predstavnicima međunarodne zajednice. Na ovaj način pokušavaju da nas diskredituju i upotrebe za njihove međualbanske sukobe oko vlasti. Nemam nameru da se odazivam na njihove provokacije, ovo je stvar naše države koja će, nadam se, regovati onako kako bude trebalo - kaže Vulović.


Poziv za saslušanje Slaviše Ristića i Stevana Vulovića koji većina Srba doživljava i kao pokušaj hapšenja (da su se odazvali verovatno bi im odredili pritvor) izazvao je veliko uznemirenje u Zubinom Potoku i na celom severu Kosova. Za Slavišu Ristića i još mnogo Srba koji su godinama branili sever Kosova od albanskih separtista i ranije se spekulisalo da su na raznim spiskovima za hapšenje, a neki "spiskovi" su i objavljivani u albanskim medijima. Stevana Vulović je od nedavno na čelu opštine Zubin Potok.

Ko je od nas sledeći?

Upravljački tim za Zajednicu srpskih opština navodi da će u ponedeljak, 21. jula, u 11 sati, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribarići, u Zubinom Potoku, organizovati protest pod nazivom: Svi smo isti - ko je od nas sledeći?
- Protest se organizuje povodom pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji, neosnovanih optužbi i pretnji hapšenjima. Svoje neslaganje s aktivnostima Euleksa, usmerenih protiv osnovnih ljudskih prava, iskazaće srpski narod sa čitavog Kosova i Metohije - naveo je Upravljački tim.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 09:16
VULOVIĆA, neka hapse,izdao je Ristića i ostale koji braniše Sever Kosova,ulaskom u vlat Prištine kod kasapina Tčija a po volji,veleizdajnika VUČIĆA.VULOVIĆU IZDAJICO RODA SVOG,poslužio si vučiću da sprovede zamisao Brisela.RISTIĆA i ako uhapse ostaće čista obraza,borio se da Severom Kosova ne vlada TAČI,A TI VULOVIĆU tačija priznaješ za gospodara kao i Jablanović,Rakić i Janković,ubedjujete narod po nalogu VUČIĆA da nam je bolje pod vlašću Prištine,vi ste upravo doprineli hapšenju Ivanovića i Delibašića.tražili ste gledajte.
Ponedeljak 21.07.2014. 11:02
Gospodin Ristić je rodoljub i komšija, koga cene i poštuju svi Srbi kojima je jasno kuda vodi ovo jalovo politikanstvo u regionu, a sve zarad tamo neke izmišljene Evrope, gde se dedovina daje na tender prvom ponuđaču, makar on bio i iz tamo neke besArabije... Seča Knezova kao i u turskom vremenu i danas je aktuelna, jer samo tako će narod i dalje moći biti ovca bez mozga, gde su umesto pastira uck vukovi! E pa hvala Briselu, Vučiću, Dačiću, Eštonovoj (retko ružnoj ženi), superstaru Tačiju, koji je za razliku od ovo troje maneken! QUO VADIS SRBIJO?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online