Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.07.2014.
08:33
Beta A

Nikolić: Da se otimaju o nas, ali da nam ruke ne počupaju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da građanima Srbije ne bi trebalo obećavati brzo učlanjenje u Evropsku uniju jer Brisel uopšte nije spreman da u skrije vreme razgovara o proširenju.

Čepurine, nemoj tako jako, ruke da mi otkineš: Aleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić
 

"To je dobro da razmislimo i na drugi način, da ne gubimo stara tržista, da pokušamo da dogovorimo s Rusijom da nam deo preferencijala ostane ako budemo u EU. Da dogovorimo da EU ne pravi previše problema ako imamo specijalne odnose sa Rusijom. Na taj način da razgovaramo sa EU, da se otimaju o nas, ali da nam ne počupaju ruke", rekao je Nikolić gostujući na RTS-u.

Predsednik je rekao i da su zemlje koje su brzo primljene u EU, problem za Srbiju zbog iskustva Brisela s njima, jer Evropska unija više neće da rešava tuđe probleme.

"Nama i to odgovara. Mislim da nećemo provesti vreme spavajući ili u neredu. Sredićemo državu. Ako to uradimo tako da Evropa bude zadovoljna, da smo uskladili pravila i ponašanje sa njihovim normama, onda je svejedno kad će da nas prime. Onda će od njih zavisiti", rekao je Nikolić.

Pročitajte još:

* Srbiji obećana milijarda, a kad će...

* Francuzi nam daju 2 miliona, a Švajcarci 11,8!

* Vučić: Ma, Erdogan nije stvarno tako mislio; Dodik: Naravno da jeste

Nikolić je istakao da je politika koji vode premijer Srbije Aleksandar Vučić i on zajednička i potpuno dogovorena, kao i da se za razlike može čuti samo kada neki mediji pizvade iz konteksta ono što je rekao.

"Recimo izjava o BiH. To je zajednicka izjava Vučića i moja. Potpuno dogovorena. I mi govorimo isto o BiH", rekao je predsednik.

Komentarišući spornu izjavu premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Nikolić je rekao da Erdogan pripada malo ekstremniijoj struji koja smatra da Turska još nije stigla na mesto koje joj pripada.

"Srbija Turskoj nije ništa kriva. Ja sam zatekao dobre odnose sa Turskom. Nisam ih kvario. Pokušavao sam da učvrstim te veze, da ih produbim", rekao je Nikolić i dodao da tenzije ne donose ništa dobro.

Govoreći o donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji i BiH održanoj u Briselu, srpski predsednik je objasnio da je to najefikasnije organizovan skup u istoriji i da će osim dobre vesti za ugrožene u poplavama biti i dobra vest za investitore.

"To je nešto na šta nikada nismo računali i što nikada nismo očekivali, nešto što je božji dar. Ali i sva ta preusmeravanja, ne samo grantovi, već i krediti koje ne bismo imali pravo da iskoristimo. To su ti jeftini krediti za koje nikada nismo bili sposobni, sve je to poklon zato sto se mi zadužujemo po visokim kamatnim stopama", rekao je predsednik.

POVEZANE VESTI

Petak 18.07.2014. 08:47
Naši Evro Fanatici nikako da svate da je EU propala i sada su izgubili kompas ne znaju kuda će jer su vodili pogrešnu politiku dvanajest godina Spas Srbiji je da lopove i nepismene političare skloniti od donošenja važnih odluka.
Petak 18.07.2014. 08:51
Teško ga je slušati...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online