Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 11.07.2014.
20:09
Beta A

“Srbiji je mesto u EU“

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je u petak u Beogradu da Srbija može mnogo da doprinese Uniji, i da je zajednički interes obe strane da Srbija bude njena članica.

Srbija može mnogo da doprinese EU: Đuzepe Manco, Jadranka Joksimović i Majkl Devenport
 

"Srbija ima mnogo da doprinese EU i razlog za podršku proširenju jeste to što članice EU žele da Srbija bude deo Unije, deo jedinstvenog tržišta. To je naš zajednički interes", rekao je Devenport na debati u ambasadi Italije u Beogradu organizovanoj povodom početka predsedavanja te zemlje EU.


Na otvorenoj debati učesnici su bili i ambasador Italije Đuzepe Manco i srpska ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, a pitanja su mogli da postavljaju studenti Beogradskog univerziteta.


Joksimovic je najavila da očekuje da će srpska vlada do kraja jula dobiti iz Brisela izveštaje o skrininzima za poglavlja 23 i 24 i da bi ta poglavlja mogla da budu otvorena najkasnije u februaru ili martu.


"Izveštaji skrininga su u konačnoj fazi, očekujemo da ih dobijemo do kraja jula", rekla je ona i dodala da do kraja godine treba završiti akcione planove za ta poglavlja kako bi ih Srbija otvorila u februaru ili martu, ako ne već tokom italijanskog predsedavanja.


Ambasador Italije Đuzepe Manco najavio je dolazak radne grupe COELA, koju čini 28 diplomata iz zemalja članica i koji rade na pitanjima proširenja Unije, u septembru u Beograd.


"Dolazak te radne grupe u Beograd, tokom italijanskog predsedavanja pomoći će i komunikaciju Srbije sa Briselom, koji će videti kako Srbija napreduje u procesu, a srpska strana moći će razmenom mišljenja da dođe do dodatnih saznanja o procesu priključenja", kazao je Manco.

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 20:17
EU ima cilj od Srbije napraviti svoje trziste, za svoje produkte.Zato su unistene bombardovanjem firme koje su imale potencijal. Ljudi su robovi koji rade za sicu i uopste mole za tako sta, sta njih stavlja u ulogu feudalaca koja im fali. Zato su nas unistavali u oba svetska i zadnjem ratu. EU je nadalje vazno da Srbija ne postane deo EAU i ojaca istu hartland zonu kontrole celog Azijskog , a onda i svetskog prostora cime bi znacaj njihovog feudalizma otisao definitivno u istoriju.
Petak 11.07.2014. 21:00
Ne prodje dan a da Srbiju ne usreci neki strani diplomata sa nekim nebuloznim izjavama.Tako vec 10 godina i nikada kraju ovim posetama od kojih nema ama bas nikakve koristi.Od tog laprdanja nema ni investicija ni nova radna mesta.
Petak 11.07.2014. 21:48
Од 2000 године па све до дан данас сваког дана објављују да треба Србија да иде у ЕУ .А у Србији је све горе и горе у свему.Шта раде политичари ? Само седе у своје фотеље и броје паре.Зашто Србија не напредује у индустрији,пољопривреди,сточарству,школству,спорту......Напредак Србије кочи ЕУ помоћу домаћих издајника.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online