Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 05.07.2014.
08:35
Beta A

"Rusija razume da Srbija zbog Kosova ne može da prizna Krim"

Poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi, 7. i 8. jula, biće posvećena ekonomskim, politickim i humanitarnim pitanjima, ali će jedna od tema svakako biti Ukrajina.

Rusija je zadovoljna stavom Srbije po pitanju Krima: Aleksandar Vučić
 

"Rusiju zadovoljava sadašnji stav Beograda o Ukrajini. Rusija shvata da je stav Beograda maksimalno što se može očekivati i da zbog situacije oko Kosova nikako nije u stanju da podrži pripajanje Krima", rekao je za agenciju Beta spoljnopolitički urednik moskovskog Komersanta Genadij Sisojev.

Prema njegovim rečima, za Moskvu nije važno samo to što je Srbija odbila da uvede sankcije Rusiji, već i da se ne realizuje taktika međunarodne izolacije koju sprovode SAD prema Rusiji.

Time sve zemlje koje nisu glasale za sankcije ili ih opstruiraju, indirektno postaju saveznici Rusije, dodao je.

Od ekonomskih tema, Sisojev smatra da će pored novih ruskih investicija i srpskog duga svakako biti reči o Južnom toku.

Za Moskvu je važno da Srbija ne promeni stav i da kao i druge zemlje kroz koje treba da prođe gasovod i indirektno utiče na Evropsku uniju, rekao je Sisojev.

On je izrazio očekivanje da će Moskva ponoviti stav da dok ruske investicije budu bile diskriminisane u Srbiji, a toga sudeći po pisanju srpske štampe - ima, neće biti novih ulaganja.

To se pokazalo nakon oktobarske investicione konferencije u Moskvi pošto skoro da nije bilo novih značajnijih investicija jer nisurešeni stari problemi, rekao je Sisoev i dodao da sprski premijer mora da garantuje da te diskriminacije neće biti.

Vučić će tokom posete Moskvi razgovarati sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevom.

Uoči posete on je izjavio da Beograd želi dobre odnose s Moskvom ali i da Srbija ne krije od Rusija da hoće da postane članica EU.

Premijer je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji zbog aneksije Krima.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenio je da je odlukom da ne uvodi sankcije Rusiji "Srbija u teškom trenutku pokazala da je pravi prijatelj Rusije" ali i da odbija da igra protiv svojih ekonomskih intersa.

POVEZANE VESTI

Subota 05.07.2014. 08:44
Vidjećemo da li premijer ima hrabrosti da ih pozove i ponudi im da ulažu uz sve tražene garancije. Znamo da će to ljutiti njegove šefove iz SAD!
Subota 05.07.2014. 16:41
...nema izvinjenje Srbiji KiM radi nepriznanje pokrajine proruskih pobunjenika, jer, i pored UN rezoluciju 1244 Ey Amerika priznali su KiM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online