Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 01.07.2014.
13:30
Srna A

''Odnosi Srbije i Nemačke nikad bolji''

Bivši ambasador Srbije u Berlinu Ivo Visković ocenio je da odnosi Srbije i Nemačke nikada nisu bili bolji i da je sadašnja vlast u dobroj poziciji, jer se ne sumnja u njen patriotizam.

Nemačka je bila rigidna, sada je situacija drugačija: Ivo Visković
 

Govoreći o uslovima koje je Nemačka stavila pred Srbiju, pre svega oko Kosova i Metohije, Visković je rekao da oni koji se vide kao patriote na domaćoj sceni imaju više prostora da nešto izvedu nego njihovi prethodnici, misleći na bivšeg predsednika Borisa Tadića i premijera Zorana Đinđića.

"Oni mogu da žrtvuju više, mogu da više izađu u susret, da prave veće kompromise nego oni u čiji se patriotizam sumnja. Nemačka je bila rigidna. Kada je nemački kancelar Angela Merkel izašla u javnost i direktno rekla šta traži, to nijedna država ne bi mogla da prihvati. Sada je situacija drugačija", rekao je Visković, prenose beogradski mediji.

Govoreći o odnosima Srbije i Nemačke u prošlosti, Visković je naglasio da neće biti lako da se neke stvari prevaziđu, ali da premijer Srbije Aleksandar Vučić ide ka tome da se okrene novi list.

"Objektivno, trebalo bi da zaboravimo sve što pre, to bi nam koristilo na putu ka EU, zbog pomoći, ali, ipak, neke stvari se ne mogu zaboraviti. Morate razumeti ljude koji imaju taj negativan osećaj posle svega u Prvom svetskom ratu, posle Mačve ili Kragujevca, Kraljeva i Drugog svetskog rata", rekao je Visković.

Kada je reč o ulaganju njemačkih investitora u Srbiji, Visković je naveo da je time izuzetno zadovoljan, te naglasio da je to najbolji deo odnosa dve države.

"Sa ćerkama firmama koje su u Austriji, Nemačka je investirala oko 1,7 milijardi evra plus oko dve milijarde evra raznih oblika pomoći, što nije za potcenjivanje. Nemačka nam je apsolutno najveći donator", rekao je Visković.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.07.2014. 13:48
"Patriote"?. Daju se uporediti sa patriotizmom Ante Pavelica koji je otpisao Dalmaciju sa otocima samo da bude primljen u tadasnji "elitni europski katolicko-krscanski klub". Tako i oni sa Kosovom nebi li se ucepili u "elitni eu klub", a vidim i Antihristu se spremaju u Beogradu da naprave docek. Samo napred "Nazadnjaci", bicete crnim slovima upisani za sva vremena u srpsku istoriju.
Utorak 01.07.2014. 14:14
Kada je nemački kancelar Angela Merkel izašla u javnost i direktno rekla šta traži, to nijedna država ne bi mogla da prihvati. Sada je situacija drugačija", rekao je Visković, --------------------------------- Која је дакле ово будала неопевана!!!
Utorak 01.07.2014. 14:15
ivo visković.....mali nemački vazal...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online