Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.06.2014.
19:03
Beta, blic.rs A

Nebo se otvorilo nad Beogradom, snažno nevreme u Topoli, Šapcu, Aranđelovcu...

Jaka kiša i vetar pogodili su kasno popodne čitavu teritoriju Beograda, ali količina padavina koja je izmerena nije iznad proseka za ovaj deo godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ). Nevreme praćeno kišom zahvatilo je Topolu i Aranđelovac, a olujni vetar nosio je krovove sa kuća, drveće i bandere. Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Mačvanski okrug nanelo je štete u Šapcu, Loznici, Koceljevi, Vladimircima i Bogatiću.

Padavine ipak nisu iznad godišnejg proseka (Foto: Arhiva)
 

Za samo nekoliko minuta većina ulica u Beogradu je poplavljeno i nastao je haos u saobraćaju, piše "Blic".

Prema rečima dežurnih u odeljenju vremenske prognoze RHMZ, na užoj teritoriji glavnog grada nije primećeno da je padao grad ali je obilnijih kiša i grada bilo u Surčinu, Vinči i Sremčici.

Podaci govore da je palo oko 20 litara kiše po metru kvadratnom ali to nije više od proseka i da su za ovo doba godine pljuskovi normalna pojava, a da ih je bilo i prethodnih dana.

Kišni oblaci došli su iz Vojvodine i trenutno se kreću od južnog Banata i Srema ka istoku i jugoistoku Srbje. U Beogradu se očekuje da će u narednih sat i po vremena biti padavina i povremeno pljuskova.

Sremčica i pojedina naselja na Smederevskom putu ostali su bez struje zbog prekida napajanja u elektromreži na dalekovodu između termo elektrane Kolubara i
Beograda, rečeno je danas agenciji Beta u Elektromreži Srbije. Kako su naveli, ekipe Elektromreže Srbije su na terenu, a informacije o obimu kvara još nisu poznate.

Snabdevanje strujom za potrošače se obezbeđuje alternativnim pravcima. 

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je da su pojedina mesta ostala bez struje. Neprohodan je magistralni put ka Beogradu, jer je olujni vetar naneo drveće i bandere na delove te saobraćajnice.

"Nevreme je trajalo nešto više od pola sata. Veoma jak olujni vetar odneo je krovove sa pojedinih kuća u selima Belosavci, Krćevac, Zagorica i Jelenac u opštini Topola i oni su trenutno bez struje", rekao je Jovanović, prenose beogradski mediji.

Jovanović je rekao da je i deo Aranđelovca bez struje, kao i sela Kopljari i Orašac u toj opštini.

"Radnici Preduzeća za puteve ukljanjaju drveće i bandere sa puta prema Beogradu i on će vrlo brzo biti prohodan", rekao je Jovanović i dodao da se radi i na rešavanju problema snabdevanja strujom.

Štete od nevremena u Mačvanskom okrugu

Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Mačvanski okrug nanelo je štete u Šapcu, Loznici, Koceljevi, Vladimircima i Bogatiću.

Olujni vetar praćen gradom veličine jajeta pa do teniske loptice zahvatio je pocerska sela, rečeno je u tom centru. Trenutno je bez struje deo pocerskih sela i sela u okolini Koceljeve, dok je u selu Prnjavor, prema tvrdnji predsednika mesne zajednice, šteta na poljoprivrednim usevima potpuna.

Grad je uništio letinu i u selima Mrđenovac, Slepčević i Varna. Prema navodima očevidaca, oštećeni su krovovi kuća, automobili i letina. Najgora situacija je u selu Sinošević gde je, prema proceni stanovnika i predstavnika mesne zajednice, oštećeno 50 odsto krovova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.06.2014. 16:05
".....Jaka kiša i vetar pogodili su kasno popodne čitavu teritoriju Beograda, ali količina padavina koja je izmerena nije iznad proseka za ovaj deo godine....." ".....Za samo nekoliko minuta većina ulica u Beogradu je poplavljeno i nastao je haos u saobraćaju...." КОЛИЧИНА ПАДАВИНА НИЈЕ ИЗНАД ПРОСЈЕКА, А У САМО ПАР МИНУТА ПОПЛАВЉЕНЕ БЕОГРАДСКЕ УЛИЦЕ....?! КАКО ТО...?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online