Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 22.06.2014.
17:34
Beta A

DS: SNS koristi nesreću poplavljenih

Demokratska stranka (DS) optužila je Srpsku naprednu stranku (SNS) da pokušava da iskoristi poplave i štetu koju su građani pretrpeli, za obračun sa političkim protivnicima.

DS je optužila SNS da pokušava da iskoristi poplave i štetu koju su građani pretrpeli, za obračun sa političkim protivnicima
 

Demokrate su saopštile da je krivična prijava protiv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, objavljena na konferenciji za novinare SNS-a, "još jedan u nizu pokušaja SNS da iskoristi poplave za obračun sa političkim protivnicima". Kako kažu, krivična prijava, koju je protiv Paunovića podnela SNS, je još jedan u nizu pokušaja SNS da iskoristi poplave za obračun sa političkim protivnicima".

"Zahtevamo od Srpske napredne stranke da prekine sa ovakvim ponašanjem koje je daleko ispod nivoa pristojne političke komunikacije. Činjenica da krivičnu prijavu podnosi stranka, samo dodatno uverava da se radi o pokušaju pritiska na tužilaštvo, što je jednako nedopustivo", navodi se u saopštenju.

Demokrate su ocenile da je prema Zakonu o vodama i Operativnom planu za odbranu od poplava za 2014. godinu, jasno određeno da je za organizovanje i sprovođenje odbrane od poplava na reci Crnici odgovorno javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode.

"Mehanizacije, ljudstva i opreme Srbijavoda na Crnici 15. maja, osim nekoliko rukovodilaca tog sektora koji su se pojavili posle 12 časova, u Paraćinu nije bilo. Srbijavode nisu u stanju da organizuju odbranu od poplava, ni finansijski, ni kadrovski ni organizaciono.

Zakonom je posao odbrane od poplava predat u ruke javnog preduzeća koje nije opremljeno da se nosi sa tim zadacima", saopštio je DS i dodao da je zahtevala da u Skupštinu Srbije dođu direktori javnih preduzeća i oni koji su bili nadležni da organizuju i sprovedu odbranu od poplava u celoj Srbiji, a ne političari.

"Očigledno je da SNS, kršeći poslovnik i ne zeleći da zakaže tu sednicu, izbegava ozbiljan razgovor o poplavama, jer joj to onemogućava političko profitiranje i politikanstvo koje je očigledno jedini način funkcionisanja koji Srpska napredna stranka poznaje", navodi se u saopštenju demokrata.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.06.2014. 07:38
sto rece zvalavi:a pre moa l deliz.
Nedelja 22.06.2014. 23:35
Sad ce stranke da se kolju a naje..ce narod kao i uvek,u paracanu je strasno stanje bas zbog te stranacke netrpeljivosti i niko nista ozbiljno ne resava,nekoliko hiljada ljudi nemoze da se vrati u svojim unistenim kucama,mnogi privatnici su unakazeni,ali boli njih za naod,mi sluzimo samo da glasamo
Ponedeljak 23.06.2014. 10:10
Najradije bi poplavljene gurnuli pod tepih, sad kad je prošlo vreme slikanja, a došlo vreme aktivne pomoći... Mnogi obrenovčani se još uvek očajni vuku po nekim rodbinama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online