Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 21.06.2014.
12:40
aviokarta.net A

I Svis odlete ("pobeže") sa Nikole Tesle

Aviokompanija Svis Internešnl Er Lajns (SWISS) ukida pojedine letove na linijima koje povezuju Cirih i Ženevu sa Beogradom, saznaje aviokarta.net.

Svis er neće saradnju s Er Srbijom
 

Od 27. oktobra biće ukinuti jutarnji polasci iz Ciriha u 07:15 i iz Beograda u 09:40. Ovaj let se trenutno obavlja četiri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a od zimskog reda letenja biće zadržan samo polazak nedeljom, ostali se ukidaju.

Od 28. oktobra biće ukinuti i večernji polasci iz Ciriha u 17:35 i iz Beograda u 20 časova. Ovi letovi se trenutno obavljaju tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom, a po novom redu letenja će ostati samo polazak subotom.

Svakodnevni let iz Ciriha u 12:20 (LX 1416) i iz Beograda (LX 1417) u 14:40 neće biti promenjen. Nakon korekcije reda letenja Svis će između Ciriha i Beograda leteti svakodnevno od ponedeljka do petka i dva puta dnevno subotom i nedeljom.

Er Srbija je u neprijateljskom kampu

 

Na pitanje šta misli o stvaranju Er Srbije i da li će Svis sarađivati sa novom srpskom nacionalnom aviokompanijom, možda napraviti kodšer sporazum na liniji ka Cirihu, kako bi se povećala bolja povezanost mreža linija dve kompanije, izvršni direktor Svisa je bio izričit da saradnje ne može biti sa Er Srbijom.

 

"Ona (Air Serbia) je ušla u Etihadov kamp, a to za nas nije prijateljski kamp", rekao je za Aviokarta.net Hari Hohmeister u decembru 2013.

Svis će takođe ukinuti i jedan nedeljni let na nedavno otvorenoj liniji ka Ženevi. Od decembra prošle godine Svis povezuje Ženevu i Beograd ispočetka sa dva leta nedeljno, a kasnije sa tri: ponedeljkom, sredom i petkom. Od narednog zimskog reda letenja Svis će na ovoj, inače veoma popularnoj liniji, ostaviti samo dva nedeljna polaska i to četvrtkom i nedeljom.

Kako prenosi Aviokarta.net, na liniji ka Cirihu Svis se suočava sa snažnom konkurencijom srpskog nacionalnog avioprevoznika Er Srbija koji na istoj ruti leti dva puta dnevno i to u približno istim vremenima kada Svis ima letove koje će sada ukinuti, dok na liniji ka Ženevi ima konkurenciju od čak dve druge aviokompanije: easyJet i Etihad Regional.

Svis nije saopštio zašto se odlučio da ukine šest od ukupno 17 polazaka koje ostvaruje na linijama koje povezuju Cirih i Ženevu sa Beogradom.

Podsetimo, nedavno je nekoliko avio - kompanija objavilo da smanjuje broj letova i da se povlači sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Među njima u Vizer i Džermanvings.

Subota 21.06.2014. 15:18
Posao veka spada na gubitak veka koliko će aerodrum N.T.izgubiti da etihad zaradi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online