Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 21.06.2014.
00:40
Beta A

"Hirurški rez za vrh policije dobro rešenje"

Kriminolog Zlatko Nikolić ocenio je da je odluka o smeni šsefova policijskih uprava opravdana zbog imidža policije koji je uzdrman.

Bravo za smene čelnika policije: Zlatko Nikolić, kriminolog
 

"Hirurški rez koji je država danas napravila je dobro rešenje", rekao je Nikolić agenciji Beta. Prema Nikolićevim rečima, sve priče o eventulanoj kriminalizaciji
pojedinica u policiji moraju da se dokažu na sudu. Kako je ocenio, vrh policije je napravio grešku prepucavanjem u medijima.

"To je ostavilo mučnu sliku o policiji, čak da su i nevinašca. Na osnovu takvog ponašanja ispada da su se neki sektori i načelnici otrgli kontroli, pa su se u svojoj bahatosti prepucavali sa kolegama iz drugih sturktura", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, to što je general (direktor policije) Milorad Veljović opstao i ostao je tehničko zakonsko pitanje, jer ga, s obzirom da je izabran na osnovu konkursa, štiti Zakon o radu.


Nikolić je podsetio da su smenjeni generali postavljeni voljom odnosno na predlog direktora.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država donela odluku da svih pet šefova policijskih uprava budu smenjeni, a na njihovo mesto će privremeno doći njihovi zamenici dok se ne izaberu novi ljudi.

POVEZANE VESTI

Subota 21.06.2014. 01:13
Ово је представа режирана из Вучићевог кабинета, скретање пажње са свакодневних проблема; рецимо о Обреновцу се тако мало пише и говори у медијима да је то велика срамота, људи спавају у шаторима, никога није брига. Лаза - камиказа и Марко Благојевић "чувају донације", још није почела санација објеката, наводно, последње што се зна је да се рашчишћава и врши дератизација објеката. Бојим се да ће ови једни људи зиму дочекати у шаторима док медији завлаче људе са разним аферама и нападима на Вучића, који су режирани да би се све заборавило и скренуло на неважне теме, ту је и "кресање пензија и плата"... Од афера се не живи, са њих се скреће пажња са реалних проблема на глупости, маглу.
Subota 21.06.2014. 00:54
Veljovica stiti zakon o radu, hahaha
Subota 21.06.2014. 10:18
A ova cetvorica su bili u privatnoj firmi njih zakon o radu ne stiti. Daj ne lupetaj vucko smeni i tog NESMENLJIVOG. Ma vucko ce jos malo i sam sebe da smeni kako je krenuo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online