Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.06.2014.
13:31
Beta A

Komersant: Beograd ubedio Rusiju da ne mora da bira između nje i EU

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetio je Srbiju, jednu od retkih evropskih zemalja koje su sačuvale dobre odnose sa Moskvom posle početka ukrajinske krize, piše moskovski dnevnik Komersant. List navodi da su srpski lideri uverili gosta da Beograd ne mora da bira između EU i Rusije i da realizacija Južnog toka odgovara nacionalnim interesima Srbije.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetio je Srbiju, jednu od retkih evropskih zemalja koje su sačuvale dobre odnose sa Moskvom posle početka ukrajinske krize, ovako počinje članak u moskovskom dnevniku Komersant
 

Dnevnik dodaje da je poseta Lavrova Beogradu izazvala veliki interes medija. Prve izjave je dao već po izlasku iz aviona, a kada je polagao vence na spomenik sovjetskim oslobodiocima, čekale su ga desetine Beograđana sa ruskim zastavama.

Komersant prenosi i da je aktivistkinja lokalne patriotske organizacije "Zavetnici" uručila Lavrovu majicu sa natpisom "Srbija i Rusija - večna braća".

"Rusija je naša druga domovina, a Srbija treba da se priključi evroazijskoj integraciji", rekla je ona listu.

Poklon Beograđana Lavrovu: Srbija i Rusija su braća zauvek!

"Vlasti Srbije, međutim, imaju pragmatičniju poziciju. Beograd, koji je pre par godina dobio status kandidata za ulazak u EU, ne odbacuje kurs evrointegracija", piše list i dodaje da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odgovorio na pitanje koje je sve interesovalo - o poziciji Srbije u odnosu na Južni tok", piše dnevnik.

Komersant ukazuje da je Dačić izjavio da je Južni tok u nacionalnim interesima Srbije, a da je Lavrov podržao takav stav.

"Investicije Rusije u Srbiju ne ograničavaju se na Južni tok - one iznose ukupno oko milijardu dolara, i u Beogradu računaju da će ih značajno povećati. Ali, mnogi strani investitori, među kojima i ruski, suočavaju se u Srbiji sa ozbiljnim problemima, sve do
očigledne diskriminacije", piše list.

Potvrđeno. Gradimo ''Južni tok''

Dnevnik dodaje da je i premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će biti prekinuta praksa grubog kršenja prava stranih akcionara.

"Sada, kada Vučić ima praktično svu vlast u Srbiji, ima sve šanse da realizuje svoje obećanje", piše list.

Rosijska gazeta i Nezavisima gazeta u kratkim izveštajima o poseti navode da Srbija nije odbacila Južni tok.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.06.2014. 13:47
Даће Бог да никад и не уђемо у ЕУ.Ја не знам коме још није јасно да у ЕУ улазе само земље очерупане и у дуговима.Друго су земље оснивачи које ваде кајмак на свему томе.Дали Бугарска или Румунија може нешто наредити Немачкој или Британији.Не може ништа а Немачка и Британија оно што кажу Бугарској и Румунији то наређење мора се извршити.Српски народ не жели нико да нам буде газда.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online