Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 17.06.2014.
14:27
Blic A

"Pritisak i iživljavanje vladajućih struktura"

Zoran Živković, narodni poslanik i predsednik Nove stranke protestovao je danas zbog ekspresnog zakazivanja današnje sednice Skupštine Srbije. Radi se, kako je ocenio, o pritisku i iživljavanju vladajućih struktura.

Natavlja se degradacija Skupštine Srbije: Zoran Živković

- Ova vanredna sednica zakazana je juče u rano posleposle, a prve tri tačke Vlada je usvojila juče. Inače prve tri tačke su zapravo zajmovi od Svetske banke i EBRD u vrednosti od 300 miliona evra koji će biti korišćeni za putnu infrastrukturu. Narodni poslanici, njih 205, je juče ekspresno tražilo tu vanrednu sednicu. Svi poslanici još nisu ni dobili ovaj materijal. Nemoguće je sve ovo pročitali za 24 sata, a radi se o ugovorima o kreditima koje bi Srbija trebalo da uzme - rekao je Živković novinrima u Skupštini Srbije.

Nova stranka čiji je Živković predsednik je ocenila da ovakav manir ukazuje na nastavak degradacije uloge i ugleda Skupštine Srbije, jer su poslanici juče posle 12 sati poslanici obavešteni da je za danas zakazano vanredno zasedanje s početkom u 13 časova.

"Ovakvo brzopleto sazivanje sednice skupštine intenzivira proces degradacije uloge i ugleda parlamenta, ali govori i o patološkoj nervozi i panici aktuelnog režima. Poslanici Nove stranke pozivaju poslanike drugih političkih opcija da se zajedno suprostavimo ovom sramnom procesu", navela je stranka Zorana Živkovića.

"Da paradoks bude još veći, ovakvo prebrzo vanredno zasedanje zahtevalo je 205 poslanika vladajuće koalicije, a da ni oni nisu videli nijednu reč iz predloženih tačaka dnevnog reda. Dakle, oni su tražili zasedanje (na slepo), bez bilo kakvih saznanja o predlozima zakona i odluka o kojima treba da odlučuju za manje od 24 sata", navela je Nova stranka.

U saopštenju se ističe da je "time manir diplomiranja i doktoriranja (na slepo), bez bilo kakvog poznavanja materije prenet i u parlamentarni život Srbije".

Utorak 17.06.2014. 15:55
Живковић :" Народе немојте да плаћате струју да скинемо СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА и да уведемо демократију да боље живимо". Живковић полаже цвеће ђинђићу који је тражио бомбардовање Србије .
Utorak 17.06.2014. 17:20
Po tome što pričate o Živkovićevom obrazovanju se vidi da ili nemate pojma ili ste sns botovi!? No ono što on i Pavićević kažu u Parlamentu ne sete se ni deset drugih poslanika, a sve u svrhu poboljšanja rada istog! Nova stranka, kao prava opoziciona stranka treba da kritikuje vlast i to sa argumentima, a njih dvojica ih uvek navode! Ovde se radi o zaista zameni teza, 350 strana teksta obraditi za 24 h (ne samo pročitati) je zaista nemoguće! Sns pokušava da pokaže da je "efikasan" a narod veruje u bajke, još uvek!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online