Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 14.06.2014.
17:15
pravda.rs A

“Srpski četnici pomoći će proruskim snagama“

Predsednik Četničkog pokreta Bratislav Živković otputovao je i petak za Donjeck kako bi se pridružio proruskim snagama u ovoj odcepljenoj ukrajinskoj pokrajini.

Poziv od braće kozaka je stigao: Bratislav Živković otputovao je u Donjeck
 

"Ljudi nas još od Krima pitaju zašto ne idemo za Donjeck, ali nismo mogli da krenemo bez poziva naše braće kozaka. Sada je taj poziv stigao, u Rusiji se već nalazi nekoliko pripadnika Četničkog pokreta koji su do sada bili angažovani na skupljanju humanitarne pomoći, odlazimo na kraću sedmodnevnu obuku pa u Donjeck da pripremimo teren za dolazak drugih četnika", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima u Novorusiji će za početak iti 10 četnika koji će formirati Odred Jovan Šević, nazvan po osnivaču Slavjanoserbije.

"Zatražena nam je pomoć u obezbeđivanju humanitarnih konvoja koji iz Rusije idu u gradove Novorusije. Kao i na Krimu naša misija je na prvom mestu humanitarna, brinućemo o tome da narod obija hranu, lekove, da bebe dobiju pelene, mleko", napomenuo je Živković.

VIDEO: Reportaža o "četnicima" na Krimu

Na pitanje zašto je tek sad stigao poziv od kozaka kada borbe traju mesecima Živković kaže da je humanitarna situacija u Novorusiji eskalirala.

"Ukrajinski nacisti drže gradove u blokadi, ne dozvoljavaju dopremanje humanitarne pomoći. Civili gladuju. Našoj braći je potrebna pomoć", kaže Živković.

Na Krimu su bili bez oružja pa se nameće pitanje da li će u Novorusiji biti naoružani?

"Pa šta ti misliš? Trčaće četnici pored kamiona sa humanitarnom pomoći i vikati ukrajinskim vojnicima "Braćo molim vas ne pucajte na nas“. Jasno je da Donjeck nije Krim, u Novorusiji besni rat i srpski četnici će pomoći kako bude trebalo", kaže Živković.

Srpski dobrovoljci u Sevastopolju

Četničko odeljenje "Knez Lazar" koje je bilo raspoređeno tokom Krize na Krimu odlikovano je od strane Ruske Federacije.

"Dobili smo odlikovanje "Za povratak Krima“, kao i odlikovanje „Odbrana grada Sevastopolja“. Jako smo ponosni na to, pogotovo na odlikovanje „Za povratak Krima“ jer su njega dobili neki važni državnici u Rusiji", kaže Živković

POVEZANE VESTI

Subota 14.06.2014. 17:33
Срећно браћо, иако сам против одласка и мијешања у ратове.
Subota 14.06.2014. 18:10
Ako im ovi ne donesu samostalnost nece niko. Nama su Kozaci pomogli znas kolko, gledali smo ih kako pijani pevaju po Beogradu, a gde su oni donosili slobodu tu slobode nema. Ovi sto su otisli i sto se prestavljaju kao Cetnici treba da ih se odreknu i Cetnicki pokret i Srbija. Da ne kaljaju obraz jednim i drugima.
Subota 14.06.2014. 21:09
E fala bogu da se oni viken chetniks javiše, mislim da će ubrzo i da se vrate, zna se- otišli kao papci vraćaju se kao čvarci!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online