Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.06.2014.
13:25
Beta A

Čeku: Promena ustava kako bi nastala Vojska Kosova

Kosovski ministar bezbednosnih snaga Agim Čeku rekao je da će jedna od prvih tema kojom će se baviti novi saziv parlamenta Kosova biti promena ustava, kako bi kosovske bezbednosne snage prerasle u Vojsku Kosova.

Vojska je završni korak ka zaokruživanju procesa stvaranja države: Agim Čeku
 

Čeku je za Radio televiziju Vojvodine rekao da je to završni korak ka zaokruživanju procesa stvaranja države, i da je Kosovu kao i drugim državama potrebna vojska.

"Vojska je jedan od glavnih identiteta državnosti i instrumenata za bezbednost i sigurnost ljudi, kao i za regionalnu i NATO integraciju što je naš glavni strateški cilj", rekao je Čeku.

On je rekao da ne razume stav Srbije koja se protivi ulasku u NATO, jer ima dobre odnose sa zemljama koje jesu u tom savezu, ali da je ohrabrujuće što je Srbija članica Partnerstva za mir u koji će i Kosovo ući vrlo brzo posle formiranja vojske.

Čeku je dodao da će Vojska Kosova biti stvorena prema savremenim NATO standardima, sa savremenim demokratskim vrednostima i služiće za izgradnju modernog, multietničkog društva na Kosovu.

"Izgradnja tog društva je proces koji će trajati, zahtevati političku volju sa obe strane i koji je sastavni deo evropskih integracija za koje smo se svi opredelili. To je nezaustavljiv proces i poslednji izbori na Kosovu su korak ka tome", kazao je Čeku.

Kako je ocenio, Srbi koji žive na Kosovu su svesni da su na izborima glasali za Vladu Kosova, a ne Srbije, te da će u njoj zastupati interese svoje zajednice u sastavu Kosova.

Kako je ocenio, to je veliki korak, jer Srbi počinju da shvataju realnost da je Kosovo država i počinju da žive s tim.

"Kosovo je spremno da bude njihova država i Kosovo jeste njihova država. Incidenti koji se dešavaju se osuđuju i nisu orkestrirani, već potiču od pojedinaca kojima se nešto desilo tokom rata, pa imaju sećanje", dodao je Čeku.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.06.2014. 13:36
СА ТЕРОРИСТИМА СЕ НЕ ПРЕГОВАРА, ТЕРОРИСТИ СЕ ЛИКВИДИРАЈУ, а та ткз "војска косова" је обична терористичка творевина коју је створио запад !
Sreda 11.06.2014. 13:40
Надам се да ће тек бити рата, јер на папиру у УН и даље пише да је Косово Покрајина СРБИЈЕ. Тренутно је Косово ОКУПИРАНО. Током агресије НАТО на Србију извршено је 2300 ваздушних удара на 995 објеката широм земље,а 1150 борбених авиона лансирало је близу 420 000 пројектила укупне масе 22 000 тона. НАТО је лансирао 1300 крстарећих ракета,изручио 37000 касетних бомби и употребио забрањену муницију са осиромашеним уранијумом.Шта је мого СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ гол и бос против толико јачег непријатеља.НАТО је одсеко главу на Садам Хусеина.НАТО је убио Моамер Гадафија.Сада НАТО и САД желе главу ПУТИНА .
Sreda 11.06.2014. 13:35
ceku , cekaj , i opet cekaj ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online