Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 09.06.2014.
23:23
Beta A

Urednica Peščanika: Srbija nije slobodna zemlja

Urednica portala "Peščanik" Svetlana Lukić izjavila je danas da masivni napadi na taj sajt traju već devet dana i ocenila da Srbija nije slobodna i demokratska zemlja.

Konstantni napadi na sajt ''Peščanik'' (Foto: Ilustracija)
 

"U redu je da (premijer) Aleksandar Vučić ima preliminarne rezultate o istrazi o napadima na 'Peščanik', ali ja nemam takve informacije. Već je deveti dan i napadi na sajt 'Peščanika' su i dalje masivni. Treba reći da je u tu rabotu uloženo mnogo novca, truda i znanja", kazala je Svetlana Lukić za Radio televiziju Vojvodine.

Ona je kazala da u Srbiji postoji cenzura i ugrožavanje slobode medija, za šta je prostor i mehanizme stvorila prethodna vlast, a aktuelna vlast je to iskoristila.

Pročitajte još

* Šta je pisalo na sajtu "Peščanika" pre nego što je "oboren"?

* "Nema načina da se utvrdi da je Stefanovićev doktorat plagijat"

* Premijer o Stefanovićevom doktoratu: Najgluplje obrazloženje koje sam čuo

"Sada su građani sami digli glas, pre svega preko interneta i društvenih mreža, jer su shvatili da se ne mogu pouzdati u opozicione stranke, jer su one iskompromitovane u poslednjim godinama", navela je Svetlana Lukić.

Sajt "Peščanika" srušen je pošto je na njemu bio objavljen tekst o doktoratu ministra policije Nebojše Stefanovića, za koji su autori teksta tvrdili da je plagijat.

"Rezultati ovog teksta trebalo je da budu, naravno, ostavka ministra policije, ali na prvom mestu reakcija akademske zajednice i da se vidi šta se dešava u visokom obrazovanju u Srbiji, a tu je (univerzitet) Megatrend samo vrh ledenog brega", kazala je Svetlana Lukić.

Na pitanje kako razume priče o zaveri protiv vlade i premijera lično, Svetlana Lukić je kazala da ona to ne može da razume kao novinarka.

"Ali kao građanka, ja se naježim kada to čujem. Jer ako počnemo da govorimo o zaveri u kojoj učestvuju međunarodna zajednica, velike sile, civilni sektor, to je onda već jedna ozbiljna politička patologija", ocenila je Svetlana Lukić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 23:49
U svakoj demokratskoj zemlji vaš sajt bi odavno bio zabranjen, a ne da ga ruše gradjani. Vi koji svojim komentarima i lažima pljujete po zemlji koja vas je školovala i u kojoj živite, služite neprijateljima a ne sopstvenom narodu. Da je samo tekst o doktoratu ministra policije sigurno vaš sajt ne bi bio napadnut. Već sa mnoge druge stvari. Vi razmislite zašto?
Utorak 10.06.2014. 01:37
Koliko ste para dobili od Amera da širite sranje po Srbiji ?
Utorak 10.06.2014. 04:10
Misliti da bi "medjunarodna zajednica" (eufemizam za "banda dokazanih medjunarodnih zlocinaca predvodjena Amerima") mogla da kuje zavere je "ozbiljna politicka patologija"? Ako je misliti dokazane istine bolesno, pitam se koje je zdrvstveno stanje Pescanika...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online