Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 09.06.2014.
10:09
Danas A

Tišina tamo: Vučić ućutkivao Vujovića

"Tišina tamo! Rekao sam - nijednu reč više da nisam čuo! Ne interesuje me da li je ministar ili bilo ko. Izađite napolje, ministre, ako kasnite na ovakve stvari. Ko može da pomogne - neka pomogne, ko ne može da pomogne, neka ćuti", povikao je premijer Aleksandar Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije Vlade Srbije 16. maja, održanoj povodom razornih poplava.

Javnost konačno saznala: Vučić ućutkivao ministra privrede Dušana Vujovića
 

Kamere u TV prenosu ove sednice uživo nisu snimile na kojeg je ministra premijer bio besan, a za javnost je sve ostalo tajna i skoro mesec dana nakon toga.

Međutim, kako Danas saznaje iz više izvora u Vladi Srbije, premijer Aleksandar Vučić je reči ukora povišenim tonom uputio ministru privrede Dušanu Vujoviću. Pojedini izvori u Vladi su nam rekli da je Vujović bio izuzetno uznemiren zbog Vučićevog odnosa prema njemu na sednici otvorenoj za javnost, da je čak davao i usmenu ostavku. U kabinetu premijera, s druge strane, za Danas demantuju da je ministar privrede davao ostavku, tim povodom ili bilo kojim drugim.

Naime, osim zbog neobično žestokog ukora koji je doživeo na zasedanju u Nemanjinoj 11, ministar Dušan Vujović je, prema spekulacijama, nezadovoljan i zbog drugih stvari koje se dešavanju u vezi s njegovom funkcijom i resorom, odnosno zbog toga što je navodno isključen iz donošenja pojedinih važnih odluka.

Ministar nezadovoljan

Pre mesec dana, podsetimo, predstavnici Vlade sa Vučićem na čelu razgovarali su sa bankarima, stranim investitorima, građevinarima i velikim poreskim obveznicima o merama koje je Vlada predložila, a koje su uglavnom iz nadležnosti Ministarstva privrede. Ministar Vujović nije bio u zemlji kada su mere objavljene, jer je po formiranju Vlade otputovao u Ameriku, a vratio se na dan sastanka, kada je direktno sa aerodroma došao u Palatu Srbija. Pretpostavlja se da je o najavljenim potezima bilo reči tokom pregovora o angažovanju Vujovića u Vladi, ali, prema ranijim saznanjima Danasa, Ministarstvo privrede kao institucija nije bilo uključeno u izradu mera.

Takođe, Danas je pre nekoliko dana pisao i o tome da Ministarstvo privrede poslednjih dana napuštaju ljudi kojima je poverenje ukazao bivši ministar Saša Radulović, a kojima je novi ministar produžio ugovor, te da dolaze kadrovi Mlađana Dinkića, koji je "izbačen" iz Vlade 2013. godine.

Ostavku je podnela specijalna savetnica za borbu protiv korupcije i reformu javnih preduzeća Miroslava Milenović. Iako su u Ministarstvu privrede tvrdili da je Milenovićeva ostavku podnela iz zdravstvenih razloga, Danas je došao do saznanja da je "jedina srpska finansijska forenzičarka" bila nezadovoljna jer je nastavljena politika netransparentnih pregovora sa potencijalnim investitorima, a diskreciona prava ministara prilikom dogovora s investitorima Vlada nije odlučila da menja u korist javnih tendera.

Iz Ministarstva privrede odlazi i savetnica za evropske integracije Ana Trbović, koja je na to mesto takođe došla u vreme dok je ministar bio Radulović. Njima dvema ugovori su raskinuti u vreme tehničke vlade, ali ih je ministar Dušan Vujović ponovo imenovao na ista mesta.

Istovremeno, u Ministarstvu privrede se, prema saznanjima Danasa, spremaju da dovedu bliske saradnike Mlađana Dinkića - Nebojšu Ćirića, bivšeg ministra privrede u vladi Mirka Cvetkovića, i Nenada Mijailovića, pomoćnika u Ministarstvu dok je taj resor vodio Dinkić. Pominje se i da bi na mesto direktora SIEPA mogao da dođe Branislav Zec, pomoćnik i državni sekretar u Dinkićevom ministarstvu u dva saziva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 10:23
Који глумац овај Вучић а то ућуткивање би се могло подвести и под мобинг!
Ponedeljak 09.06.2014. 10:21
Drzava bez vojske nije drzava, ko bi sada mogo da spreci"DIKTATORA" da proda SRBIJU arapima, a mozda je vec to i uradijo ko drug mu "ONAJ STO SE GRLI SA ARBANASIMA I NATO RADNICIMA".........SVI DO ZADNJEG SAMO JEDAN INTERES........LICNI PRIHOD I SNABDEVANJE SVOJE PORODICE SA LUKSUZOM..........BRIGA NJIH ZA NAROD!
Ponedeljak 09.06.2014. 10:20
Sad će zbog tog tvoga povišenog tona ovaj magarac iz svetske banke da ubrzano raskupusa Srbiju,kao što je i učinio sa Ukrajinom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online