Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 05.06.2014.
16:36
Beta A

Vlada: Srbi, izađite na kosovske izbore

Vlada Srbije pozvala je danas sve građane Kosova i Metohije da u nedelju, 8. juna izađu na parlamentarne izbore za privremene institucije samouprave u Pokrajini, saopštila je vlada.

Masovnim izlaskom na birališta osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini
 

"Vlada Srbije smatra da je neophodno osvojiti što je moguće više pokrajinskih poslaničkih mandata i staviti ih u funkciju opstanka Srba, stvaranja Zajednice srpskih opština, kao i u funkciju preduzimanja utvrđenih mera državne politike sa ciljem otežavanja dalje promocije i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", navodi se u saopštenju.

Izlaskom na izbore i slanjem predstavnika u privremene institucije samouprave u Prištini učinićemo našu pregovaračku poziciju snažnijom, a separatiste sve daljim od ostvarivanja njihovih ciljeva, ocenila je danas vlada.

"Masovnim izlaskom na birališta osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini, koji su uz pomoć dela međunarodne zajednice, nastojali da isključe Srbe iz biračkog procesa i umanje političku snagu Srba u južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

Vlada je ocenila da "borba za broj poslanika i političku snagu Srba u privremenim institucijama na izborima u nedelju tek počinje i bez dogovora sa predstavnicima Srbije i srpskog naroda neće biti moguće konstituisanje privremenih organa vlasti u Prištini".

"Učešće na ovim izborima metod je političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se nalazimo, a podrška predstavnicima Srba i Srbije, građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohija", navodi se u saopštenju.

Jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike treba pokazati odgovornost i snagu jedne jedine i nedeljive države Srbije, ocenila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.06.2014. 16:48
Вучићу,Дачићу,Николићу...зашто не поништите изборе на Косово.Пошто кажете да је Косово Покрајина Србије онда само Преседник Србије може расписати изборе у Покрајини.Зашто не поништите изборе ???Вучићу прочитај Устав Србије .
Četvrtak 05.06.2014. 16:42
Sve takozvane vlade koje trenutno vladaju nemaju sopstvene odluke njima kroji estenova reci i pokrete.........Вратите Честие Људе на "Своју Свету Метохију"...........Владико Артемије сад сви СРБИ знају што те издадоше.........НИКАДА НА САМОУБИЛАЧКЕ ИЗБОРЕ.........ЕВРОПА ТОНЕ........МИ СМО СА РУССКОМ БРАЋОМ...........ОВО КО СВЕ ДРУГО СМРДИ НА"ИЗДАЈУ+
Četvrtak 05.06.2014. 18:55
Gde ce ti dusa Vucicu,ako je uopste imas.Za Dacica je u redu,covek djon obraz,ali Vucic je promenio curak i definitivno pustio srpski narod niz vodu,kako u Srbiji tako i na Kosovu i u RS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online