Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 02.06.2014.
09:28
Informer A

Veljović daje ostavku, slede smene generala?

Direktor policije Milorad Veljović odlučio je da podnese ostavku i ode u penziju! Tu informaciju je potvrdilo više izvora u samom vrhu države i srpske policije. Razlog ostavke je skandalozni pokušaj ucene premijera Aleksandra Vučića, piše Informer.

Dosta mu svega, 'oće u penziju: Direktor policije Milorad Veljović
 

- Iako direktor Veljović lično nije učestvovao u nameštanju lažnih optužbi protiv Vučićevog sina Danila i iako nema direktne veze s mafijašima koji su privatizovali jedan deo MUP, on jeste objektivno odgovoran za haotično stanje u policiji i zato će uskoro objaviti neopozivu ostavku, kaže izvor iz vrha Vlade Srbije.

Direktor Veljović inače ispunjava sve uslove za odlazak u penziju i najverovatnije će već od 1. Jula ove godine biti i zvanično penzionisan. Prema zakonu, policijom bi do izvora novog direktora trebalo da rukovodi njegov zamenik. Međutim, pošto Veljovićev zamenik nije izabran, Vlada Srbije će na predlog ministra unutrašnjih poslova imenovati vršioca dužnosti direktora do raspisivanja konkursa i izbora novog prvog srpskog policajca.


-Sve je to već manje-više ugovoreno, a sad se užurbano traga za idealnim kandidatom za novog direktora, prenosi jedan od sagovornika.

Kako pišu beogradski mediji, očekuje se da uskoro bude doneta i nova sistematizacija radnih mesta u MUP, na osnovu koje će bezmalo svi sadašnji generali policije ostati bez funkcija!


- Istraga brojnih mahinacija i kriminalnih aktivnosti sada je pri kraju. Biće smenjeni skoro svi generali, neki će, kao Velja, u penziju, neki na optužnicu, a neki, bogme, i pravo u zatvor! - kategoričan je sagovornik iz vrha vlasti.

U vrhu MUP-a i Vlade Srbije niko nije hteo zvanično da komentariše ova saznanja.

Na drugoj strani, kriminolog Tomislav Kresović smatra da Veljovićev odlazak u penziju predstavlja početak raskida s dosadašnjim problematičnim načinom rada policije.


-Direktor policije je postavljen još 2006, za vreme Koštunice, i zaštitni je znak delovanja policije u proteklom periodu. Izvesno je da će uslediti raščišćavanja kadrova koji su odgovorni za korupciju u policiji i koji su u sprezi s tajkunima i političarima kompromitovali borbu protiv organizovanog kriminala. Do sada je struktura policije radila u korist SPS, ali će novi ministar napraviti neku vrstu srpskog brionskog plenuma, odnosno raskrinkavanja svih afera u MUP - ističe Kresović.

Kriminolog Dušan Davidović kaže da Srbija treba da bude srećna zbog odlaska direktora policije, ali da to ne znači da će automatski uslediti i duboke reforme u MUP.

-Hvala Bogu da ide u penziju. Mislim da svi građani treba da budu srećni što je živ, zdrav i što se konačno povlači. Šta će to značiti za MUP i kakve će promene doneti, ostaje nam da vidimo. Policija je ipak veliki sistem, nije to samo jedan čovek, a generali su kao mačke s devet života, uspeju da se snađu i povuku u svakoj vlasti - zaključuje Davidović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 10:10
GOTOV JE čim je to objavio VUČIĆEV INFORMER .
Ponedeljak 02.06.2014. 14:02
namestio mu igru general ''papaja''
Ponedeljak 02.06.2014. 12:53
Srecna, blagoslovena i dugo koririscena penzija.Pretrgo se nisi,dali si je zasluzio znaju vasi podredjeni i neka vam je sa srecom.Vratite se korenima,tim potezom ohrabricete mnoge koji misle da se vrate Raskoj Oblasti to jest rodnoj grudi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online