Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.06.2014.
19:46
Srna A

Šteta na infrastrukturi 260 miliona evra

Procenjena šteta od poplave na infrastrukturi u Srbiji je oko 260 miliona evra, izjavila je potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Šteta ogromna: Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Srbije
 

Ona je napomenula da to uključuje energetsku, telekomunikacionu, železničku i putnu infrastrukturu i dodala da će do oktobra svi državni putevi biti sanirani.

"Radićemo prvo na putevima, da bi Srbija već u oktobru rešila probleme, šteta na putevima prvog i drugog reda i lokalnim putevima je oko 40 miliona evra", rekla je Mihajlovićeva prilikom obilaska Obrenovca sa predstavnicima Svetske banke.

Ona je navela da je do sada procenjena šteta oko 200 miliona evra u lokalnim samoupravama koje su podnele izveštaje, ali da nisu stigli izveštaji od svih, kao na primer iz Obrenovca, prenose beogradski mediji.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada učiniti sve da Srbija, uz pomoć međunarodnih organizacija i EU, izađe iz teškog perioda, kao i da će se naći novac za pomoć ljudima kojima su kuće u potpunosti uništene da do jeseni dobiju nove.

Prema njenim rečima, novac za saniranje štete koristiće se iz evropskog Fonda solidarnosti, iz kredita Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, zatim prenamenom nepotrošenih sredstava iz IPA projekata.

Potpredsednik Svetske banke Lori Tak rekla je prilikom obilaska Obrenovca da je Svetska banka već dala Srbiji donaciju od 150.000 dolara za hitnu sanaciju štete.

"Pokrenuli smo hitne procedure za obradu kredita, što Srbiji omogućava da novac za sanaciju puteva može već da koristi. Spremni smo i da odobrimo kredit za hitan oporavak i druge lokalne infrastrukture, za sve što Vlada odluči da je važno", rekla je Takova i navela da će kamate biti daleko ispod tržišnih.

U posjeti Obrenovcu danas je bila i direktor Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.06.2014. 20:41
Mihajlovićeva je istakla da će Vlada učiniti sve da Srbija ,,,,, naći novac za pomoć ljudima kojima su kuće u potpunosti uništene da do jeseni dobiju nove. Potpredsednik Svetske banke Lori Tak rekla je prilikom obilaska Obrenovca da je Svetska banka već dala Srbiji donaciju od 150.000 dolara za hitnu sanaciju štete. "Pokrenuli smo hitne procedure za obradu kredita, što Srbiji omogućava da novac za sanaciju puteva može već da koristi. Spremni smo i da odobrimo kredit za hitan oporavak i druge lokalne infrastrukture, za sve što Vlada odluči da je važno", rekla je Takova i navela da će kamate biti daleko ispod tržišnih. Ово што ради ова Др.Оља, може да уради и баба Курана !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online