Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 01.06.2014.
11:06
Beta A

''Nema epidemije, ali opasnost nije prošla''

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u nedelju da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali da opasnost od izbijanja epidemije neće proći dok se ne izvrši adekvatna asanacija poplavljenog područja.

Počelo zaprašivanje komaraca sa zemlje: Zlatibor Lončar
 

"U Obrenovcu epidemije nema a sad je najbitnije da se u tom gradu uspostave sve strukture neophodne za normalan život. Dok to ne uradimo kako treba, postoji opasnost da se javi epidemija. Nema opuštanja, svako treba da odradi svoj deo posla. Zato najozbiljnije molim sve da taj veliki posao čišćenja i adekvatnog odlaganja smeća odradimo do kraja", rekao je Lončar gostujući na Radio televiziji Srbije.

On je kazao da je ministarstvo zdravlja kontaktiralo stručnjake iz inostranstva kako bi se adekvatno pripremilo za moguću epidemiju.

"Pripremili smo karantin ako se nešto pojavi. Prošle godine smo bez epidemije imali 30 žrtava bolesti Zapadnog Nila koju prenose komarci, zato sada počinjemo sa zaprašivanjem koje se zbog vremenskih uslova trenutno vrši samo sa zemlje. Čim vreme to dozvoli, počece i zaprašivanje iz aviona", kazao je Lončar i dodao da će Srbija na tom poslu blisko sarađivati sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, što je bio zahtev Svetske zdravstvene organizacije.

Komentarišući stanje u medicinskim ustanovama na poplavljenim područjima, Lončar je kazao da se većina ustanova vratila u sistem rada a da je čak i u onim mestima u kojima je zbog poplava, došlo do izmeštanja zdravstvenih ustanova, svaki pacijent primio adekvatnu terapiju.

Lončar je, povodom nedavnog hapšenja ginekologa u pirotskom Domu zdravlja, rekao da taj slučaj predstavlja sramotu za sve u zdravstvu Srbije.

"Mislim da je krajnje pošteno da svi lekari koji misle da su prevazišli državni sektor i da mogu da zarade više para, da odu u privatni sektor i zarade koliko misle da vrede. Nije korektno da neko koristi državne resurse a da drzava od toga nema nista. Rano je govoriti da li će ti ljudi nakon isteka pritvora biti vraceni na posao, nadležni državni organi ce to pitanje regulisati", rekao je ministar zdravlja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.06.2014. 14:25
Mafija doktorska.
Nedelja 01.06.2014. 19:31
I ovaj ministar ima zadatak da unisti zdravstvo,da oni jadnici nemedicinari koji prehranjuju porodice za dvadesetak hiljada otpusti da bi doktorima lopovima dao sve,svaka cast pojedincima doktorima strucnjacima ali da ih po gradovima na prste covek nabroji,sve ostalo je neznanje i zlo,a plate nisu tako male kao sto se zale,specijalista ima 85000,dan vikendom dezurstva preko 11000,radni dan upola,dnevnice i bonusi,mito,i dzabolebarenje po kongresima odnosno svaleracija to je extra.Proverite doktorima racune u bankama i videcete priliv,negde i milionski.Ali oni vecito kukaju i sve im je malo,a ne vidim da lose zive.Jedini koji prezivljavaju su nemedicinari koje niko ne zarezuje,a ni ministar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online