Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 29.05.2014.
09:07
Beta A

Vučić otkrio prljava posla u policiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je deo policije podmetanjima uklanjao konkurenciju i naveo primer nekadašnjeg kandidata za direktora policije, koji je kompromitovan tako što je njegova maloletna ćerka lažno okrivljena za posedovanje droge.

I njegovog sina hteli da iskoriste za spletke, tvrdi Informer, a ne demantuje Vučić
 

"Video sam na primeru jednog čoveka koji je trebalo da postane direktor policije, svojevremeno je bio neki kandidat za direktora policije, pristojan čovek, inače, i odjednom su njegovoj ćerki, koja je tada imala 17 godina tobože pronašli drogu. Ubijen je taj čovek i to dete. Dete, naravno, nikada ni cigaretu nije zapalilo, a kamoli drogu koristilo", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije.

On nije želeo da kaže ime tog bivšeg kandidata za direktora policije. Prvi i do danas jedini direktor policije je Milorad Veljović koji je na toj funkciji od kada je ustanovljena 2006. godine.

Premijer je rekao da se povodom te lažne optužbe ništa nije moglo učiniti, jer su "oni napravili nekakve službene beleške koje su njih dvojica, trojica potvrdili" i tako je konkurencija zbrisana.

"Bilo je mnogo takvih slučajeva, a sada je došao neko ko se ne plaši reketa i ucena raznih sumnjivih struktura u vlasti i neko ko neće da naseda na te trikove. Mene baš briga za to", rekao je Vučić.

Dodao je da je na taj slučaj obratio pažnju pošto se zaprepastio kada je uvideo da je "dobar deo policije i sistema" bio nezadovoljan zbog hapšenja Darka Šarića, optuženog za krijumčarenje 5,7 tona kokaina.

"Pretpostavili su da će na videlo da isplivaju tajne kome je Šarić davao novac, a nije malo davao. On je već nešto o tome govorio, a moguće je da će da govori i u budućnosti. Naravno, to bi uvek trebalo uzeti sa rezervom i da se vidi šta je tačno a šta nije, to mora da bude proverljivo", rekao je Vučić.

On je naveo da su neki u policiji, povodom incidenta koji mu je predstavljen kao da je učestvovao i njegov sin, pokušali da mu nešto "učine". "Rekao sam stanite, nemojte da mi činite ništa. Rekli su da smo to završili, a ja da nismo ništa završili, nego da tek sada počinjemo", rekao je Vučić.

List "Informer" objavio je juče da je Vučić podneo krivične prijave protiv "nepoznatih osoba" iz vrha MUP zbog lažnog prijavljivanja, pošto je iz policije pogrešno obavešten da je njegov sin učestvovao u incidentu na splavu na kojem je pretučen golman Vladimir Stojković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.05.2014. 09:34
Današnji direktor policije je taj koji je trebao odavno da se smeni,ali je on podoban pijun svakoj vladajućoj garnituri od 2006.god. odkada je ta funkcija uvedena...A što se tiče Šarića,njegova desna ruka i jedan od organizatora operacije švercovanja 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike, brat od tetke Željko Vujanović danas šeta po Kragujevcu kao maneken...Vučić je samo dobar glumac...Nadam se da će građani što skorije to da vide...dok ne bude kasno..
Četvrtak 29.05.2014. 10:42
Вучић,болесни вођа против отаџбине или подли чувар демократске пљачке ?Вучић је обећао да ће вратити Косово под контролу Србије,да ће поништити све споразуме које је потписао Стефановић из ДС,заклео се пред Србима на Космету да српска жандармерија никада више неће ударати на Србе на Космету,да неће дозволити да албански цариници буду на прелазу на Јарињу...У пракси,потписао је и прихватио де факто независност Косова од Србије састанком са Тачијем и признавањем његове власти на територији целог Космета.Вучић хапси лопове а ниједан није осуђен сви су пуштени на слободу.
Četvrtak 29.05.2014. 10:43
Zašto ne kažeš da je tvoje hapšenje na Trgu zbog Karadžića bilo namešteno...to su čista posla u policiji...hoćeš li pustiti da ubiju tvog političkog mentora Šešelja...šta je sa selom Veliki Trnovac, 'ladno, al' standard...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online