Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 14.05.2014.
06:35
D. Đ. A

Humani Albanac: U poklonu je deo vaspitanja koje nosim iz porodice

Bujar Nedžipi (52), vozač preduzeća Mimoza iz Preševa, poklonio je Udruženju paraplegičara u Vranju električna kolica do kojih se veoma teško dolazi, a za to je zaslužan i Srđan Trajković Kelenko (43), predsednik Udruženja.

Na radnom mestu: Srđan Trajković sa koleginicom
 

Trajković je u kolicima i radno vreme provodi pored fotokopir aparata u Uslužnom centru Opštine Vranje. Slovi za vrednog i prijatnog čoveka koga Vranjanci posebno cene i vole jer je svima na usluzi.


- Desilo se da sam ugledao čoveka kako šeta pored šaltera i odmah sam shvatio da mu je potrebna pomoć. Kaže mi:"Prijatelju, treba da izvadim uverenje o državljanstvu. Albanac sam, ne snalazim se". U kolicima sam, od šaltera do šaltera, pokupio obrasce, popunio ih, fotokopirao, predao i posle petnaestak minuta dao Nedžipiu. Nije mogao da veruje da je tako brzo završen posao - priča Trajković.

Humani Bujar Nedžipi

Nedžipi, vozač na linijama Preševo-Bern, Preševo-Štutgart i Skoplje-Brisel, na to mu je zatražio broj telefona. Razišli su se, a nakon sedam dana Trajkoviću je zazvonio telefon...


- Prijatelju, vraćam se iz Švajcarske. Sada sam kod Kruševca. Hoću da se vidimo u Vranju za tri sata da ti dam mali poklon - rekao je Nedžipi.


Kada su se sreli, Trajković je imao šta da vidi. Nedžipi je kupio i doterao nova kolica za prevoz hendikepiranih osoba.


- Učinio sam najmanje što je trebalo. Taj moj gest je samo odgovor na ljudski postupak nepoznatog prijatelja u kolicima. U tom poklonu je deo mene, deo moje duše, mog srca i vaspitanja koje nosim iz porodice - kaže Nedžipi.

U bolesti bez podela

Kolica za hendikepirane osobe koje je kupio Nedžipi koštaju oko 245.000 dinara. Za njih osobe sa posebnim potrebama čekaju u redovnoj proceduri osam godina.
Trajković navodi da su kolica otišla na pravu adresu, u Bosilegrad, Milki Asenovoj. Ona je jedan od 80 članova Udruženja paraplegičara iz Vranja, koje okuplja Srbe, Albance, Bugare, Makedonce, Rome.

Sreda 14.05.2014. 07:55
Svaka cast I jednom I drugome. Dobar covek se prepoznaje po do rim delima!
Sreda 14.05.2014. 08:53
Bravo!Treba prvo biti covek,pa onda sta hocete.
Sreda 14.05.2014. 11:22
У сваком житу има кукоља......као што и у сваком смећу има....бисера !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online