Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.05.2014.
16:12 >> 19:53h
telegraf.rs, b92.net, blic.rs, Beta A

Preminuo Miodrag Miki Rakić

Bivši potpredsednik Demokratske stranke i nosilac liste Nove demokratske stranke Miodrag Miki Rakić preminuo je danas u Beogradu, javlja portal telegraf.rs.

Miodrag Miki Rakić je preminuo posle duge i teške bolesti
 

On je preminuo posle duge i teške bolesti. Njemu je prošlog meseca pozlilo, pa je prebačen na VMA. U jednom trenutku je bio u jako teškom stanju zbog čega je prebačen u šok-sobu, ali mu se stanje popravilo. Međutim, došlo je do novih komplikacija, i on je danas preminuo.

19: 39 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće porodici Mikija Rakića. "S velikim bolom sam primio vest da je preminuo Vaš suprug i otac. Primite izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu Vučića.
19:19 - Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić izjaivo je da je Miodrag Rakić bio njegov najveći prijatelj i najhrabriji saborac, i da malo ljudi zna u kako bi teškim okolnostima živela Srbije bez njegove ogromne hrabrosti i dela. "Bio je potpuno posvećen sigurnoj budućnosti Srbije i njene dece, a nimalo vlastitoj slavi i pohvalama javnosti. Na dan njegovog odlaska malo je onih koji znaju u kako teškim okolnostima bi danas naša zemlja bila bez njegove ogromne hrabrosti i dela. Od danas, neka to znaju svi. Hvala ti za sve moj druže, moj brate, veliki čoveče Miki Rakiću", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.
18:10 - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti nekadašnjeg visokog državnog funkcionera i
člana Demokratske stranke Miodraga Mikija Rakića.
"Izražavam najdublje saučešće zbog preranog odlaska prijatelja Mikija Rakića. Bez obzira što smo bili politički protivnici, bili smo iskreni prijatelji. Miodrag je, u svojoj karijeri, mnogo učinio u borbi protiv kriminala i u stvaranju uslova za saradnju političkih partija u interesu Srbije", naveo je Dacić u telegramu upućenom
porodici Rakića.
18:00 - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas uputio je telegram saučešća povodom smrti dugogodišnjeg istaknutog člana i bivšeg potpredsednika DS i visokog državnog funkcionera Miodraga Mikija Rakića.
"Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Ovo je za sve nas izuzetno tužan dan, u kome smo izgubili najhrabrijeg među nama, čoveka koji se svim srcem borio za bolju budućnost ove zemlje i koji je dao nemerljiv doprinos u borbi protiv svakog oblika kriminala", naveo je Đilas u saučešću upućenom Rakićevoj porodici.

Rakić je javnosti poznat kao čovek koji je predvodio operaciju “Balkanski ratnik” 2009. godine, kada su zaplenjene tone kokaina Šarićevog klana. Sa Tadićem je početkom godine napustio DS i bio jedan od osnivača NDS.

Rakić je rođen 1975. godine u Beogradu, gde je diplomirao na Pravnom
fakultetu. Sredinom 90-tih postao je član Demokratske stranke. U DS je od 1996. i obavljao je funkcije predsednika Opštinskog odbora DS Palilula, a bio je član i stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, Izvršnog odbora stranke, stalnog sastava Glavnog odbora i sekretar Predsedništva. Od 15. skupštine DS-a 25. novembra 2012, bio je jedan od potpredsednika stranke.

Rakić je od 2003. do 2004. bio savetnik tadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića – koji ga je, navodno, primetio u DS-ovoj školi za političku edukaciju – a potom, od 2004. do 2012, i šef kabineta predsednika Tadića.

Pažnju šire javnosti Rakić je privukao tek 2010. kada je postao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i predsednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi.

Vikiliks” je objavio i da je pomogao cepanju radikala i formiranju SNS-a, mada to nikada nije potvrđeno, te da je bio ključni čovek u lovu na Ratka Mladića, što je delimično potvrđeno. Đilas je svojevremno rekao da je Rakić „čovek koji je dao ključni doprinos završavanju saradnje s Haškim tribunalom uz pažljivo čuvanje nacionalnih interesa”.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online