Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.05.2014.
11:40
Blic A

Da li je "Pančevac" bezbedan za saobraćaj?

Čak četiri saobraćajne nesreće za nepune dve nedelje na ili u blizini Pančevačkog mosta ponovo su pokrenule pitanje bezbednosti na ovoj saobraćajnici.

Pančevački most je veoma često mesto saobraćajnog kolapsa i nesreća 

U Sekretarijatu za saobraćaj i JP “Putevi Srbije” prebacuju jedni na druge nadležnost za most dok saobraćajni stručnjaci tvrde da je saobraćaj na celom potezu od Beograda do Pančeva nedovoljno dobro organizovan.

Nažalost, u nesrećama je poginula devojčica Anđela V. (12), a osam osoba je lakše povređeno. Poslednja tri sudara na Pančevcu izazvali su kilometarske kolone vozila i zastoje od po nekoliko sati.

Međutim, izgleda da niko ne zna ni ko je nadležan za Pančevac. Tako u Sekretarijatu za saobraćaj ističu da oni nisu odgovorni za Pančevac već “Putevi Srbije”. U “Putevima” tvrde da po poslednjoj izmeni Uredbe o kategorizaciji puteva nadležnost za organizaciju saobraćaja na ovom mostu ima Grad. Građanima ne preostaje ništa drugo nego da se na ovom mostu naoružaju oprezom i “čeličnim” živcima.


- Čim je neki sudar, nastaje haos. Prekjuče je od “Banije” bila kolona do mesta udesa, nemaš gde da prođes. Kada je neki ozbiljniji udes stojim i po tri sata u mestu. Putnike pustim da idu pešice - priča vozač autobusa na liniji 95.

I ostali učesnici u saobraćaju na Pančevcu gotovo svakodnevno preživljavaju pravu dramu i traže da se uvede red.


Saobraćajni inženjer Vladimir Simidžija smatra da se saobraćaj na Pančevcu ne može izolovano posmatrati, već kao deo situacije na Zrenjaninskom i pre svega Pančevačkom putu.

- Pančevački put je saobraćajnica koja je izgrađena kao autoput. Vizuelno izgleda kao autoput sa po dve saobraćajne trake, ali u svemu ostalom poništava karaketristike auto puta. Na ovoj saobraćajnici se nalaze raskrsnice koje su semaforizovane, pešaci prelaze kolovoz u nivou puta, a veći je broj ulaza i izlaza sa puta koji nisu organizovani, kao da nije reč o značajnoj saobraćajnici koja ima vi sok obim kretanja vozila i omogućava velike brzine. Takvo ponašanje vozača preliva se i na Pančevac gde se takođe događaju nesreće - kaže Simidžija i dodaje da bi nadležni ovde trebalo da organizuju saobraćaj primereno autoputu.

POVEZANE VESTI

Petak 09.05.2014. 12:02
Pocev Od Pancevca pa sve do Padinske skele, put za Zrenjanin je jako opasan, kako za pesake tako I za automobilski saobracaj. Cesti semafori, lose organizovani pesacki prelazi, losa ulicna rasveta, losa odvajanja, ne razdvojene trake sto se cesto moze videti skretanje preko duple pune linije, sve ovo utice na bezbednost u saobracaju! Sam most je u jako losem tehnickom stanju. Zar onaj most na Adi nije mogao da ovde bude izgradjen I bude barem koristan za narod?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online