Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 03.05.2014.
08:18
J. L. Petković - Vesti A

Tači ujedinio Srbe sa Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači predložio je da se 8. juna održe parlamentarni izbori, a konačnu reč o tome daće poslanici. Ukoliko dođe do vanrednih izbora, dve najveće srpske stranke na Kosovu, Samostalna liberalna stranka koja je trenutno deli vlast sa Tačijevom PDK, i Građanska inicijativa Srpska podržana iz Beograda, spremne su da na njima učestvuju.

Zadovoljan preokretom u korist Srba: Slobodan Petrović
 

Na iznenađenje samo onih koji ne prate pažljivo dešavanja unutar srpske zajednice na KiM, dva "ljuta suparnika" na proteklim lokalnim izborima, čiji su se pojedini predstavnici međusobno optuživali čak i za fizičke napade, spremni su na pregovore o koaliciji.


Slobodan Petrović, lider SLS-a, kaže za "Vesti" da još nije postignut konačan dogovor, ali da je "važno da postoji volja i sa jedne i sa druge strane da se nađemo na zajedničkoj listi".


- Jako sam zadovoljan što sve ide u tom pravcu. Svaki dan smo u kontaktu na lokalu, a u nekim opštinama delimo zajedno odgovornost. Građanska inicijativa Srpska je na poslednjim lokalnim izborima dobila najveću podršku unutar srpske zajednice, a SLS je najveća i najorganizovanija stranka.


Sada je potrebno da se stranački interesi stave na stranu, moramo biti jedinstveni kako bi se naši zahtevi ozbiljnije tretirali - ističe Petrović.


Na pitanje kako će posle brojnih varnica koje su sevale pre šest meseci, glasačima objasniti takvu koaliciju, Petrović ne odgovara direktno već konstatuje da politički konsenzus nije postignut odjednom.

Opšti interes iznad partijskih

Vladeta Kostić, predsednik Građanske inicijative Srpska, koga smo pitali da li je njegova partija spremna na koaliciju sa Samostalnom liberalnom strankom, za "Vesti" je diplomatski dva puta ponovio:
- Otvoreni smo za razgovore sa svima onima koji su spremni da stave opšte interese iznad partijskih - kazao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 03.05.2014. 08:24
Е,Тачи Тачи,ако се зарати(украјинска криза) ко ће онда да вас брани.Најбоље је да почнеш са паковањем кофера.
Subota 03.05.2014. 13:37
Издајице у Београду, издајице у Приштини! Само се чекао одговарајући тренутак да покажу своје лице! Све је променљиво само не наређења од ЕУ и САД! Демократија је велика превара не треба јој се покоравати ни на који начин!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online