Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 13.04.2014.
18:01
D. N. Petrović - Vesti A

Pošli po lek, otišli u smrt

Uz plač i lelek juče je na mesnom groblju u selu Vuča kod Leposavića sahranjeno pet članova porodice Vučinić, koji su u petak nastradali kad su automobilom folksvagen polo sleteli sa puta Leposavić - Kosovska Mitrovica kod skretanja za Banjsko i uleteli u Ibar.

Poslednji oproštaj: Školski drugari nastradale dece


Gojko Vučinić (46), supruga Dragica (40), njihovo dvoje dece Marija (13) i Andrija (6), kao i snaja Snežana Vučinić (46), svi iz sela Vuča, sleteli su u oštroj krivini kod mesta Savina stena s puta. Vučinić, radnik firme Lola-fot iz Leška kod Leposavića, iz još nepoznatih razloga izgubio je kontrolu nad vozilom, koje se prvo okrenulo na putu, sletelo niz padinu ka Ibru i pre nego što je upalo u vodu, prevrnulo na krov.


U momentu kada se folksvagen našao u Ibru, na dubini od samo jednog metra, u vozilu je bilo živih putnika. Čuli su se njihovi pokušaji da otvore vrata i izađu, kažu svedoci nesreće. Međutim, dok su spasilačke ekipe došle do smrskanog vozila, svi u njemu su već bili mrtvi. Neki od putnika su nastradali tokom prevrtanja i pada niz liticu, a neki su se udavili, kažu u policiji.


- Brzo smo ih prebacili u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Pokušana je i reanimacija, ali im nije bilo pomoći. Istraga je u toku, još ne znamo šta je izazvalo tragediju - kaže Željko Bojić iz policije u Kosovskoj Mitrovici.


Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana sa severa Kosova. Uz rodbinu, prijatelje i sugrađane, od poginulih su se oprostili i đaci osnovne škole u obližnjoj Sočanici, gde je dvoje poginulih išlo u školu. U ovu školu ide i Marko Vučinić (12), koji jedini sa porodicom nije bio u vozilu.


- Obećavamo da Marko, iako je ostao sam u kući, neće ostati sam. Brinućemo o njemu da se ovo domaćinstvo ne ugasi - sa suzama u očima kažu rođaci i prijatelji porodice Vučinić.


Isto obećava i Dragan Jablanović, predsednik opštine Leposavić.


- Obezbedićemo Marku stipendiju i brinuti o njemu dok se školuje, a kada završi školovanje, mi ćemo ga zaposliti - kazao je Jablanović.
 

Kobna krivina

Na mestu gde su stradali Vučinići do sada je bilo desetak teških udesa i pogibija.
- Tu su stradali vojnici Kfora iz marokanskog kontingenta, pa tu krivinu zovu ukletim mestom. Da je bila bolje obezbeđena, možda bi danas bili živi - kaže jedan od rođaka stradalih.

 

Inače, tužilaštvo je tražilo da se radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti poginuli prebace u Orahovac gde bi se obavila obdukcija, međutim, rodbina to nije dozvolila.


- Još ne znamo zašto su krenuli u Kosovsku Mitrovicu. Pretpostavljamo da je neko od njih trebao da se javi lekaru, a da su ostali planirali da završe neke druge poslove - kaže njihov komšija, dodajući da su Vučinići bili dobri i pošteni ljudi.


Na severu Kosova je zbog nezapamćene tragedije u subotu proglašen dan žalosti.


- Ovako nešto ne pamtimo u celom kraju. Znao sam Gojka, bio je tih čovek i pažljiv vozač, koji nikad nije vozio brzo i divljao na putu - kaže Jablanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.04.2014. 18:52
Bože sačuvaj, strašna opomena.
Nedelja 13.04.2014. 20:25
ZAŠTO!!! niko iz srestava informisanja ne kaže, da je posle presvlačenja asvaltom ko zna kakvog henijskog sastava,kritične deonice od strane firme MB-MILJKOVIĆ,bilo udesa i udesa sa teško povredjenim i poginulim.TVRDIM da pre toga na ovoj deonici nije bilo tolko udesa i ako je ta krivina bila uža i nepreglednija,i pored toga što je ta firma proširila taj usek mnogo je više udesa,prosto vozilo vam i pored prilagodjene brzine prokliza ko po snegu,naročito kada sipi sitna kiša.Da ima države vlasnik TE FIRME bi morao da objasni, a stručne službe utvrde sastav tog asvalta.POD HITNO da se ponovo asvaltira ta deonicamNIKAKO DA RADOVE PONOVO DOBIJE MB-Miljkovć,da ponovo zaradjuje na nesreći naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online