Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 24.03.2010.
13:44 >> 15:59h
Vestionline A

Loša politika dovela do bombardovanja

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je danas da je jedna loša politika, kao i katastrofalno loša odluka NATO o bombardovanju Srbije dovela do velikih razaranja i žrtava i do situacije u kojoj se Srbija gotovo nikada nije našla, da bude neprijatelj svojim saveznicima iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Šutanovac je, posle polaganja venaca na spomenik komandantu 204. lovačko-avijacijskog puka pukovniku Milenku Pavloviću, rekao da je Pavlović simbol otpora i svih heroja koji su dali život za slobodu Srbije i simbol onih koji su i danas spremni da daju svoj život za slobodu.

 "Danas, 11 godina nakon početka bombardovanja, Srbiju želimo da vidimo kao savremeno i moderno društvo, kao zemlju u integracijama, članicu Evropske unije, kao zemlju koja želi da svoje heroje promoviše u fabričkim halama, u školama, na poslu i u drugim takmičenjima", istakao je Šutanovac.


Srbiju želimo da vidimo i kao zemlju koja hoće da obezbedi stabilnost i mir kako u regionu, tako i putem mirovnih operacija širom sveta, dodao je on.


Vence na spomenik Pavloviću, kao i spomenik palim borcima valjevskog kraja od 1990. do 1999. godine su, pored Šutanovca, položili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, Pavlovićeva porodica, predstavnici Ministarstva za rad i socijalnu politiku, grada Valjeva i boračkih udruženja. Pukovnik Pavlović je poginuo 4. maja 1999. godine u avionu mig 29 koga je oborio NATO iznad Valjeva, gde je rođen.

Rat koji se nije zvao "rat"

 

 

Slike poginulih vojnika stoje na kamenim blokovima na Straževici

 

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić položili su vence na spomen obeležje "Glasnik" na Straževici u Rakovici kraj Beograda.

 

"Ne smemo zaboraviti one koji su svoje živote dali za odbranu zemlje, ali ni civilne žrtve, a posebno moramo brinuti o porodicama više od 1.000 vojnika i pripadnika policije koji su stradali tokom NATO bombardovanja 1999. godine", rekao je Dačić.

 

Vence su položile kolege i porodice srpskih vojnika Vladimira Vujovića i Vlastimira Lazarevića, koji su pre 11 godina, tokom bombardovanja živote izgubili u jednom od 34 bombaška napada na Straževicu.


Vojnici 210. bataljona veze Vojske Srbije su u znak sećanja na poginule kolege 2000. godine podigli spomenik "Glasnik" na Straževici. "Okupljaćemo se svake godine kako bi sačuvali uspomene na stradale, jer njihovi životi ugrađeni u budućnost Srbije", rekao je komanadant tog bataljona potpukovnik Aleksandar Jelić.


"Bombardovanje Srbije je bila prva akcija NATO-a za 50 godina njegovog postojanja, koja nikada nije nazvana ratom, iako je na Srbiju bačeno više od 37.000 projektila, odnosno 20.000 tona eksploziva , uključujući zabranjena eksplozivna sredstva", dodao je Jelić.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.03.2010. 14:03
Losa politika!!! Sta se moglo uraditi?Pristupiti Nato i staviti mu infrastruktutu na raspolaganje?Sam Ministar vodi dobru politiku? Doce vreme kada budemo procenjivali i njegove ucinke i domete! Ministar koji predstavlja tih nekoliko hiljada vojnika ili ono malo prodanog birackog tela ce zauzeti posebno mesto u srpskoj isoriji!
Četvrtak 25.03.2010. 10:25
Недоученом и недоличном министру Шутновцу, најбоље би одгогаварало, према ономе шта и како ради за интересе државе чији је министар војске, да добије звање МИНИСТАР ЗА ПРОПАСТ. Зар није срамно за једну државу да њен министар војске, у време док је на снази Резолуција о неутралности коју је донела Скупштина Србије. јавно лобира за прикључење НАТО пакту, који нам је убијао људе, уништавао привреду и инфраструктуру, и на крају отео Косово и Метохију. Зашто Тадић, као председник Србије и Цветковић, као председник Владе Србије, ништа не предузимају да такву особу смене, или је можда минстар Шутановац особа која сондира терен за спровођење њихове политике, коју они не смеју у овом тренутку да јавно промовишу. Која је то "лоша политика" везана за Косово и Метохију довела до злочиначког бомбардовања читаве Србије од стране Запада, када се таква политика на заштити интегритета државе и данас води? И данас нам прете и условљавају нас, да признамо ту наказну НАТО-мафијашку државу створену на нашој светој земљи, али немају потребе да нас бомбардују јер су ратне циљеве остварили. Потребни су им само људи у Србији попут Шутановца, који ће легализовати и оправдати њихове злочине. Као Србин из Метохије могу само да упутим поруку Шутановцу: СТИДИМ ТЕ СЕ ДРАГАНЕ ШУТАНОВЦУ ШТО СИ СРБИН!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online